Fontys Academy of the Arts

Locaties

Tilburg - Bisschop Zwijsenstraat
Tilburg - Campus Stappegoor
Tilburg - Zwijsenplein

Kunst brengt verwondering en geeft je verschillende perspectieven in een samenleving waarin vernieuwing en verandering hard nodig zijn. Fontys Academy of the Arts leidt kunstenaars, makers, artiesten en kunstvakdocenten op. Wij stimuleren hen de wereld van morgen te creëren en samen met anderen het verschil te maken. 

Een unieke werkplek

Fontys Academy of the Arts is een unieke plek. Je hoort en ziet overal verschillende kunstvormen. Al lopend door de gangen hoor je mensen zingen en een instrument bespelen, je ziet ze dansen in de studio’s of ontwerpen in één van de werkplaatsen. Je voelt de samenhorigheid om iets moois te maken. Je krijgt volop de gelegenheid om voorstellingen, exposities en (lunch) concerten van onze studenten te bezoeken.

Sprankelende community  
Onze studenten, docenten, lector en alumni vormen een actieve community. Zichtbaar binnen én zeker ook buiten de spotlights. Zij zijn maatschappelijk betrokken en leveren met kennis, ervaring, artistieke vaardigheden, onderzoek en creativiteit een waardevolle bijdrage in de regio en ver daarbuiten. We organiseren bijeenkomsten waar ruimte is voor experimenteren en bijzondere vormen van samenwerking. Zo dragen we proactief bij aan een sterke culturele sector.

FAA_05

Onze USP’s

  • Lokaal, regionaal en (inter)nationaal
    Onze studenten en docenten komen uit binnen- en buitenland. Dit zorgt voor een diversiteit aan mensen. Daar zijn we trots op. Net als op ons netwerk van partners dat zich lokaal, regionaal, nationaal en ver over onze landsgrenzen uitstrekt. Dit netwerk maakt het mogelijk dat onze studenten vanuit het hart van Tilburg, ‘Stad van Makers’, de wereld kunnen ontdekken en verkennen. Zo bouwen ze direct aan een stevig netwerk en ontdekken ze de kracht van samenwerking en verbinding.
  • Onderzoek
    Onderzoek bij Fontys Academy of the Arts staat in het teken van maatschappelijke betrokkenheid. Docenten en studenten kunnen onderzoek doen vanuit de eigen artistieke praktijk en ontmoeten elkaar bij presentaties en workshops, om kennis uit te wisselen en elkaar te inspireren. Het lectoraat Artistic Connective Practices onderzoekt hoe kunstenaars en artistieke onderzoekers een bijdrage kunnen leveren aan de transformatie naar een duurzame en veerkrachtige samenleving. Dit onderzoek wordt gedaan door projecten bijvoorbeeld in wijken of in zorginstellingen, in samenwerking met organisaties in de stad.
  • Waarden
    Fontys Academy of the Arts omarmt een aantal gedeelde waarden: eigenheid, aandacht, verbinding en veiligheid. Wij waarderen de verschillen tussen mensen en zijn trots op de eigenzinnige studenten, docenten en partners die voor ons kiezen. Oprechte verbinding met elkaar en persoonlijke aandacht voor ieder individu is een belangrijke voorwaarde in alles wat we doen. Onderlinge verbinding en samen de dialoog voeren, zorgen voor een fijn werkklimaat.Studenten en medewerkers ervaren bij ons een kleinschalige en veilige leeromgeving waarin zij fouten mogen en moeten maken. We voeren ontwikkelgesprekken in plaats van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Je teamleider kijkt en luistert naar wat jij nodig hebt om je rol goed uit te oefenen.Een veilig gevoel is voor studenten en medewerkers van Fontys Academy of the Arts een fundamenteel recht. Het team IDEAS, dat uit studenten en medewerkers bestaat, zorgt er voor dat  Inclusion, Diversity, Equity, Accessilibility and Social Safety wordt ingebed in de organisatie.

 

Vorm + Foto Docent Muziek (002)

Ga voor een carrière bij Fontys Academy of the Arts

Beweeg je tussen ambitieuze studenten en enthousiaste collega’s die samen willen werken aan een inclusieve samenleving. Door onze kennis en vaardigheden te bundelen, kunnen we onze doelen bereiken.
We bieden daarnaast ook hele mooie arbeidsvoorwaarden waarbij salaris, vakantie en pensioen goed geregeld zijn. Ons werk geeft je mogelijkheden je agenda zelf in te richten en te zorgen voor een fijne balans tussen privé en werk. We verwelkomen je graag in ons team!

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Leuk, je bent nieuwsgierig naar NEW GEN ICT. Daar houden wij van! Want nieuwsgierigheid is nu precies de eigenschap die onze studenten en collega’s drijft. We gaan graag telefonisch met je in gesprek over NEW GEN ICT en jouw (mogelijke) rol hierin.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.