Fontys Journalistiek

Locaties

Tilburg - Prof. Gimbrèrelaan

Bij Fontys Journalistiek (FJ) leiden we studenten op tot zelfbewuste en ondernemende professionals die op betrouwbare en innovatieve wijze invulling geven aan hun journalistieke werk. Onze studenten ontwikkelen zich tot professionals die voorbereid zijn op de toekomst en deze toekomst tijdens en na hun opleiding mede vormgeven. Wil jij hieraan bijdragen? Bekijk dan snel onze vacatures!

20230609Mindlabs005es

Onze USP’s

  • Maatschappelijk relevant: Wij helpen onze studenten in de eerste plaats zich te ontwikkelen tot personen die willen weten, die kritisch kunnen bevragen en die zich onafhankelijk, maar dienstbaar opstellen aan het algemeen belang.
  • Kleinschalig: Fontys Journalistiek is de enige hbo in Nederland met één afstudeerrichting (journalistiek) binnen een eigen, zelfstandig opleidingsinstituut. Dat geeft focus en een gevoel van saamhorigheid: alle medewerkers bij Fontys Journalistiek werken samen aan het voorbereiden van jonge journalisten op hun belangrijke, relevante rol in de democratische samenleving.
  • Innovatief: De context van journalistiek verandert snel en voor zijn voortbestaan moet het vak mee veranderen. Behalve in de inhoud van ons onderwijs komt ons innovatieve karakter ook terug in onze onderwijsvisie en de didactiek die daaruit volgt.
JRS06246s

Gun jezelf een carrière bij Fontys Journalistiek

Je komt terecht in een team van betrokken collega’s en de werksfeer is dynamisch. Studenten en docenten kennen elkaar bij naam en werken in periodes in kleine coachgroepen nauw samen. Ons mentorprogramma is gericht op het onderhouden van onderlinge banden door de hele opleiding heen. Kleine en grote successen vieren we zoveel mogelijk samen, bijvoorbeeld bij eindpresentaties en bij diplomering.

Binnen journalistiek krijg je de vrijheid en ruimte om bij te dragen aan de organisatie én je persoonlijke ontwikkeling. Ons nieuwe gebouw inspireert, MindLabs brengt onderwijs, onderzoek en het bedrijfsleven bij elkaar onder één dak. De nabijheid draagt bij aan een levendig ecosysteem waarin de partners samenwerken aan innovatie. Daarnaast biedt het allerlei mogelijkheden voor ontmoeting, inspiratie en onderzoek.

Spreekt dit alles je aan? Dan gaan we graag met jou in gesprek

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Leuk, je bent nieuwsgierig naar NEW GEN ICT. Daar houden wij van! Want nieuwsgierigheid is nu precies de eigenschap die onze studenten en collega’s drijft. We gaan graag telefonisch met je in gesprek over NEW GEN ICT en jouw (mogelijke) rol hierin.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.