Fontys neemt deel aan Dutch Design Week

FOR SOCIETY

Van 19 tot en met 27 oktober is het zover: de Dutch Design Week (DDW) met als thema REAL UNREAL. Ook dit jaar staat Eindhoven weer vol in het teken van design, ontwerp en innovatie. Heb jij zin om dit jaar naar de DDW te gaan? Laat je verrassen en bezoek de 11 projecten waaraan studenten en medewerkers van Fontys hebben bijgedragen.

Een schets van de projecten. Studenten van de opleiding Fontys Trends Research& Concept Creation willen je inspireren met hun afstudeerwerk ‘Emerging Futures’, waarin met mogelijke toekomstbeelden en concepten maatschappelijke normen ter discussie worden gesteld. In de groepstentoonstellingen ‘Class of 24’ en ‘Everytings’s Gonna Be Alright’ zijn afstudeerprojecten van respectievelijk studenten en alumni van Fontys Arts, Communication en Design te zien. Samen met andere design gerelateerde academies reflecteren zij op het actuele thema van de DDW. Ook derdejaars studenten van Fontys ArtCoDe tonen hun work-in-progress onder de titel ‘The Invisible Hand’. En dan is er ‘Big Useless Inflatable Crap’. Dit project is dé rommella van de DDW. Nutteloze, vaak in een rommella verdwijnende voorwerpen zijn hier opgeblazen tot reuzengrote objecten.

Gezondheid en inclusiviteit
In ‘Onderhuids’ werken kunstenaars (FAA) en verpleegkundigen (FMG) samen om verpleegkundig werk en zijn grenzen te verkennen én te verleggen. In de expositie ‘Designed for Society’ laten studenten van Fontys Industrial Design Engineering hun innovatieve oplossingen voor bedrijven en instellingen zien, zoals een slimme bal voor kinderen met een visuele beperking.

In gesprek met…
Op de stand van Mindlabs in het Klokgebouw kun je betekenisvolle interacties met ‘Virtual Humans’ aangaan. Of dit wenselijke, maatschappelijke toepassingen zijn, kun je zelf ervaren tijdens een kennismaking met ze. In ‘Caring is Sharing’ worden de dillemma’s in de zorg besproken die zijn ontstaan als gevolg van de ontwikkelingen in de informatietechnologie. Je kunt luisteren naar en/of deelnemen aan een ‘digitaal kringgesprek’. Tijdens de workshop ‘Aahh ik snap het niet!!’ ervaar je hoe het is om met verminderde basisvaardigheden mee te willen doen in de samenleving en waar dat toe kan leiden.

Fashion Tech
Tenslotte zijn studenten van Fontys Engineering en Summa Fashion met ‘Fashion Tech’ de uitdaging aangegaan om nieuwe technologieën te verwerken in een hightech kledingstukken. Zo is er een jurk te zien die de menselijke wervelkolom uitbeeldt, met een hart en een zichtbare bloedsomloop door middel van een pompmechanisme. Het hoogtepunt van dit project is de Fashion Tech Walk.

Interesse? Hier vind je meer informatie over de Fontys projecten en het programma van de DDW.

Auteur: Petra Biesheuvel

Meer nieuws

Studeren bij Fontys? Kom kennismaken!
‘Engelstalige opleidingen voorzien in behoefte’
DDW: praat mee over dilemma’s in gezondheidsinformatie

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.