Fontys Onderzoekt: valpreventie

FOR SOCIETY

Mensen die ouder worden kunnen op een gegeven moment te maken krijgen met veranderingen in het lichaam. Zo kan het gebeuren dat mensen wat minder stabiel lopen waardoor het risico op vallen groter wordt.

Docent-onderzoeker Lydia Willemse van Fontys Paramedisch doet onderzoek naar het trainen van spieren in de voet die kunnen helpen om de stabiliteit van mensen te verbeteren. Het doel van haar onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de rol en de trainbaarheid van voetspieren bij ouderen. Ze focust daarbij op balans en lopen in de context van valpreventie. 
Marieke Visser van ‘Bewegen Blijft’ hielp mee met het werven van deelnemers voor dit onderzoek omdat stabiliteit belangrijk is voor haar cursisten en ze de resultaten van dit onderzoek weer in haar gymlessen voor ouderen kan integreren. Coen Hetjes is student fysiotherapie en gaat bij de onderzoeksdeelnemers thuis langs om oefeningen met ze te doen. Deelneemster Laura merkt na een paar oefensessies al meteen verschil.  Bekijk de video

Fontys Onderzoekt
Bij Fontys wordt heel veel praktijkgericht onderzoek gedaan. Maar wat wordt er dan onderzocht en voor wie? Hoe doen wat dat? En wat levert het op? Wie zijn erbij betrokken en waarom is het zo belangrijk? In Fontys Onderzoekt praten we met onderzoekers, studenten en werkveldpartners over hun specifieke onderzoek. Zo vinden we antwoorden op onze vragen en krijgen we beter inzicht in het maatschappelijk belang van praktijkgericht onderzoek bij Fontys.

Meer weten over dit onderzoek? Ga dan naar de webpagina van STIFF.

Meer weten over het praktijkgericht onderzoek samen met Fontys? Bekijk onze website: Onderzoek | Fontys.

Tekst: Ingrid Oonincx 

 

Meer nieuws

Hybride Leeromgevingen binnen City Deal Kennis Maken
AI binnen het bedrijfsleven
De buurt als nieuw bejaardentehuis

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.