Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch

FOR SOCIETY

De directie van Fontys Paramedisch is sinds 1 maart jl op volle sterkte met de komst van adjunct-directeur Paul Maas. Eerder startte Madelon Pijnenburg al per 1 januari in haar nieuwe rol als adjunct-directeur.  

Directeur Thom Rutten gaf de afgelopen 10 maanden alleen leiding aan Fontys Paramedisch. Ondanks de steun van veel kundige collega’s is hij blij met de versterking van Paul Maas en Madelon Pijnenburg.  

Madelon Pijnenburg heeft in voorgaande jaren al een bijdrage geleverd aan zowel het formuleren als het invulling geven aan de visie en koers van Fontys Paramedisch, onder andere als programma coördinator curriculum doorontwikkeling en directiesecretaris in het MT. 

Madelon: ‘Met mijn onderwijs- en onderzoekservaring, maar ook mijn ervaring in (effectief) samenwerken binnen een resultaat verantwoordelijk team, denk ik van meerwaarde te kunnen zijn in het directieteam.  De komende jaren wil ik de gekozen richting dan ook verder ondersteunen en helpen realiseren. Deze nieuwe rol is voor mij een logische stap om daarin mijn verantwoordelijkheid te nemen. Dat was ook de reden om me kandidaat te stellen. Na een succesvolle sollicitatieprocedure bleken ook de verschillende sollicitatiecommissies vanuit FPA er zo over te denken. Voor mij misschien nog wel de allerbelangrijkste reden om er met de volle 100% voor te gaan, naast de voortzetting van de fijne samenwerking met kundige en enthousiaste collega’s natuurlijk!’

Paul Maas begon zijn carrière in de (sport)fysiotherapie. Werd daarna eigenaar van een grote fysiotherapiepraktijk in Eindhoven en reisde de wereld over met het Nederlands Dames Hockeyteam. Tot zijn overstap naar Paramedisch werkte hij drie jaar als Academiemanager aan de HAN in Nijmegen. 

Paul heeft een duidelijke missie voor ogen: ‘Ik wil vanuit mijn rol als adjunct-directeur werken op basis van vertrouwen en eigenaarschap. Een betekenisvolle bijdrage leveren, in samenwerking met de bevlogen mensen binnen Paramedisch en in het werkveld. Samenwerken, maar met een duidelijk resultaat voor ogen dat is gekoppeld aan kwaliteit. Voor mijzelf is deze nieuwe stap dan ook dé manier om impact te kunnen maken: op de groei en ontwikkeling van de student en daarmee op het zorglandschap. Een landschap met forse uitdagingen nu en in de (nabije) toekomst), voor jong tot oud.’

Het nieuwe MT wil net zo goed samenwerken als de teams binnen Fontys Paramedisch dat doen en kiest er bewust voor om met twee collega’s aan een dossier te werken. Thom Rutten: ‘Dat dwingt ons onderling tot goede afstemming en een consistente boodschap naar de organisatie. We richten onze werkwijze ook zo in dat we met consent van alle drie besluiten nemen. Stijlverschillen zullen er altijd zijn, maar we willen met energie, slimheid, warmte én in afstemming, richting geven aan onze koers.’

Auteur: Claudia Hermans

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.