SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

FOR SOCIETY

SPECO Sportmarketing en Sportcommunicatie hebben de handen ineen geslagen met SportStaff. Het gezamenlijke doel is om zoveel mogelijk studenten al tijdens hun opleiding ervaring op te laten doen in het werkveld van de sportbusiness door een bijbaan in die dynamische wereld te faciliteren.  

Sportstaff is een nieuw initiatief van sportmarketingbureau SportsGen en sportevenementenbureau Tribe Company. Ze werven en leveren medewerkers voor sportevents.  Sportmarketingdocent Nout van Beckhoven: “Als we als opleiding zien dat SportsGen en Tribe Company een gezamenlijk label zijn gestart om voor sport- en muziekevenementen personeel te werven onder studenten is het een  ‘no brainer’ om ook met SportStaff de samenwerking op te zoeken. En die hebben we gevonden! We zijn heel blij dat we studenten hiermee structureel de kans kunnen bieden om  welverdiende ervaring op te doen binnen toonaangevende projecten en events in de sportwereld.” 

SPECO en SportsGen hebben  reeds een jarenlange samenwerking, zo is SportsGen één van de organisaties op de jaarlijkse carrièredag. Ook werken ze graag met stagiairs van de SPECO-opleidingen. In de nieuwe samenwerking wordt dan ook bekeken welke mogelijkheden er zijn op gebied van stage- en afstudeerplaatsen bij zowel SportsGen als TribeCompagny.  
SPECO-alumnus Tom Beenen van SportStaff : “Ik heb zelf ervaren dat het best moeilijk het is om tijdens je studie ervaring op te doen in de sportwereld. Je weet niet waar te beginnen en bent onzeker over wat je te bieden hebt. Via de samenwerking met opleidingen zoals SPECO helpen we talentvolle studenten om op een laagdrempelige manier voet aan de grond te krijgen in de sportwereld. Wij kijken ernaar uit om onszelf aan de studenten voor te stellen en ze te enthousiasmeren voor één van de leukste bijbanen.”

Op de foto van links naar rechts: Tom Beenen van SportStaff, Lars Hagen van SPECO Sportcommunicatie, Nout van Beckhoven van SPECO Sportmarketing. Hugo Gruijters van SPECO Sportcommunicatie en Rowin Bouwmeester van SportsGen.

Auteur: Sjoukje van der Haring 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.