Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?

FOR SOCIETY

Op vrijdag 19 april is het zover; twee Associate degree-talenten uit het land vallen in de prijzen en worden daarmee nationale Ad-ambassadeurs. Alle hogescholen die zijn aangesloten bij het Overlegplatform Associate degrees, waaronder Fontys, hebben één talent voorgedragen als Ad-ambassadeur. Om tot een Fontys voordracht te komen, zijn alle Ad-opleidingen gevraagd een (oud-)student kandidaat te stellen. De Fontyskandidaten zijn vervolgens beoordeeld door een interne jury. Shannon Blezer, alumnus van de Ad Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn, vertegenwoordigt Fontys op de landelijke Ad-dag in Rotterdam.

Hier vind je de genomineerden van alle hogescholen, waaruit een onafhankelijke jury twee landelijke Ad-ambassadeurs (een voltijd en een deeltijd/werkenden) kiest die de Ad Talent Award 2024 ontvangen. Dit bericht wordt aangevuld met de uitslag.

Shannon heeft jarenlang geworsteld met anorexia en ontdekte toen ze er een boek over schreef de kracht van openheid over haar gevoelswereld. Dit bracht een immense opluchting en het doorbrak gevoelens van eenzaamheid. Met als doel anderen die gevoelens van schaamte en eenzaamheid te besparen, startte ze in 2021 met de Ad-opleiding Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn. Dat was best een stap. 

‘Zeker na wat ik heb meegemaakt. Een tweejarige Associate degree-opleiding leek voor mij een goede optie – uiteindelijk zijn deze twee jaar voorbijgevlogen!’ Docenten Lisette van Driest en Hanneke Claassens hebben Shannon tijdens haar studie leren kennen als een gedreven ervaringsdeskundige die altijd een stapje verder ging dan nodig. Zoals beschreven in de voordracht voor de award: ‘Daar waar Shannon afwachtend en observerend aan de opleiding is gestart hebben we haar zien groeien naar een professional die het podium durf te pakken.’ Haar afstudeeropdracht leidde tot het prototype ‘Just Meet’, een ontmoetingsplaats voor mensen met een eetstoornis. Hiermee heeft ze ontzettend veel impact gemaakt. Lisette en Hanneke: ‘Ze is een ambassadeur voor het vak van ervaringsdeskundigheid en draagt het belang van ervaringskennis als derde bron van kennis uit.’  

Tekst gaat onder de video verder.

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding. Het niveau van een Ad-opleiding zit tussen een mbo-opleiding (niveau 4) en een bachelor in. Afgestudeerden kunnen met een erkend hbo-diploma direct aan het werk, maar ook doorstromen naar een bachelor. Fontys heeft een breed aanbod aan Ad-opleidingen en zet versterkt in op het ontwikkelen van Associate degrees. 

Ben je Fontyscollega en wil je met collega’s in gesprek over de actuele ontwikkelingen rondom de Associate degrees? Op dinsdag 28 mei is er van 14:30 tot 16:30 een netwerkbijeenkomst over de Eigenstandigheid van de Ad. Hier kun je je aanmelden. 

Auteur: Zoë Verwers

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.