Debby maakt impact

Onderzoeker.
Ontwerper.
Veranderaar.

Wat beteken jij voor Fontys?

Als onderwijskundige en toetsdeskundige zorg ik ervoor dat docenten bij Fontys Paramedische Hogeschool niet alleen nu, maar ook in de toekomst hun functie goed kunnen vormgeven. Mijn missie? Door middel van docentprofessionalisering wil ik het onderwijs verbeteren. Vakinhoudelijk zijn er namelijk veel experts, maar een docent moet ook de boodschap kunnen overbrengen en de kwaliteit van het onderwijs kunnen waarborgen. Daar hebben zij de juiste handvatten voor nodig, en die reik ik hen aan. Ook zorg ik ervoor dat de manier van toetsing toekomstproof is.

 

Hoe geef je invulling aan dat alles? 

Hier geef ik, samen met een team, op dit moment invulling aan door de implementatie van een nieuw onderwijsconcept met een nieuw toetsconcept. Daar kan ik al mijn passie in kwijt. Ik maak docenten bewuster van wat kwalitatief onderwijs en toetsing inhoudt, zodat ze allemaal dezelfde taal spreken en efficiënt met elkaar kunnen samenwerken. In mijn ogen is dat super waardevol. Dit doe ik door veel met onze docententeams te praten. Ik heb onderzoek gedaan naar wat zowel binnen Fontys als landelijk de bewegingen zijn op het gebied van onderwijs en toetsing. De inzichten die hieruit voortvloeiden heb ik samen met mijn collega’s vertaald naar een ontwerpstrategie op maat voor de docententeams. Aan mij de eer om bij te dragen aan de begeleiding van deze bij het ontwerpen van een te gek nieuw curriculum. Het doel is om meer te gaan werken met authentieke beroepssituaties, want daar lopen studenten warm voor. Ik reik de docenten de juiste tools aan, zodat zij kunnen voldoen aan de ontwerpeisen van een nieuw curriculum, waardoor het optimale leereffect kan worden bereikt. Hierdoor kunnen onze docenten voor de klas vol passie losgaan op vakinhoud terwijl de kwaliteit van het onderwijs gewaarborgd is. Als dat plaatje klopt, ben ik trotser dan ooit.

4991

Wat is de behoefte van de student als het gaat om toetsing en hoe speel je daarop in?

Studenten willen zodra zij met een opleiding starten meteen met hun vak bezig zijn, en niet eerst de ene na de andere toets moeten overleven. Geef ze eens ongelijk! Het nieuwe toetsconcept zorgt ervoor dat toetsing veel meer geïntegreerd wordt in het onderwijs. Ook zullen studenten op een andere manier beoordeeld worden. Zo is er bijvoorbeeld veel ruimte voor tussentijdse feedback en wordt er alleen nog getoetst op authentieke beroepsvraagstukken die dichtbij de praktijk staan; precies waar studenten op zitten te wachten! De docenten ontwikkelen de toetsen. Ik ben er om ze hierbij te adviseren en erop toe te zien dat de toetsen goed aansluiten op het onderwijsprogramma. Het zal me niet verbazen als studenten op een dag nog gaan uitkijken naar hun toetsen ook!

 

Welke bijdrage lever je met jouw werk aan de maatschappij? 

Door het onderwijs dicht bij de authentieke beroepspraktijk te brengen, draag ik eraan bij dat de student heel goed voorbereid is op wat hem te wachten staat in het werkveld. We leveren samen een waardevolle professional af. En ik weet niet wat er op zijn pad komt, maar ik weet wel dat hij zich gaat redden. En daar doe ik het allemaal voor!

 

Lees meer over Fontys Paramedisch

Meer verhalen

"Met boeiende projecten help ik bedrijven vooruit. Op dit moment bouw ik met studenten een auto voor de zonnerace in Australië en denken we na over uitdagingen voor toekomstige Formule 1-auto’s. Zo maken we samen impact in de automobiele industrie."

Marc maakt impact

"De wereld verandert steeds sneller. Daarom is het belangrijk om de verbinding te zoeken met het vakgebied. Ogen openhouden en je horizon verbreden. Om jezelf te blijven ontwikkelen, maar vooral om studenten een volwaardig beeld te kunnen geven van wat er in de wereld gebeurt."

Stella maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.