Jenny maakt impact

Verbinder.
Rolmodel.
Uitdager.

Wat is jouw belangrijkste doel binnen Fontys?

Samen met mijn collega’s bied ik studenten een topervaring en zorg ik dat zij het verschil gaan maken in de wereld. In het eerste jaar komen de studenten twijfelend en voorzichtig binnen. Het is geweldig om ze te zien groeien en na vier jaar met hun diploma op het podium te zien staan. Ze zijn klaar voor de industrie. Dat is zo tof om te zien! Dat ze zich in vier jaar ontwikkelen tot een professional is echt een prestatie. Die prestatie behalen ze dankzij ons onderwijs, persoonlijke coaching en onze projecten.

 

Hoe zorg je dat ze op dat podium komen te staan?

Voor mij draait alles om de student. Je kunt pas gaan bouwen als je een student écht kent. Verbinding maken is dus heel belangrijk en ik vind dat we daar bij Fontys Engineering supergoed in zijn. Van onze studenten krijgen we regelmatig terug dat we makkelijk benaderbaar zijn. Dat we goed kijken naar de groeimogelijkheden van studenten en dat we ze helpen in hun persoonlijke zoektocht: waar doen zij het allemaal voor? En wat hebben ze nodig om op dat eindpunt te komen? Studenten zeggen dat ze zich bij ons thuis voelen en dat vind ik echt heel mooi!

7226

Hoe bereid je de studenten voor op hun toekomst na Fontys?

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe invalshoeken. Engineering is er niet alleen om problemen op te lossen, maar ook om de wereld te verbeteren. Je kunt het bijvoorbeeld ter ondersteuning gebruiken voor sociale en maatschappelijke thema’s. Zo heb ik een project georganiseerd waarin studenten technische onderdelen bouwden, die je laten ervaren hoe het is om een handicap te hebben of op een andere manier buiten de norm te vallen. Dit project wordt onderdeel van een belevingsworkshop voor professionals en gaan we inzetten ter bewustwording van het onderwerp inclusie. Het is goed om studenten op deze manier uit te dagen. Ga niet altijd voor de makkelijkste weg. Probeer te innoveren en denk out-of-the-box. Dan kun je de mooiste dingen bereiken! Fontys geeft me alle ruimte om die uitdaging samen met mijn studenten aan te gaan. Dit helpt ons ook om ons onderwijs te optimaliseren.

 

Wat is jouw persoonlijke impact binnen Fontys én voor engineering?

Ik ben van mening dat de professionals binnen engineering een meer representatieve afspiegeling van de maatschappij mogen zijn. Onderzoek bevestigt dat diversiteit binnen teams tot betere technologische ontwikkeling leidt. Zelf ben ik een voorvechter van meer vrouwen in het vakgebied. Het aandeel vrouwen dat doceert in technische vakken is nog best beperkt. Als rolmodel kan ik de belangrijke boodschap afgeven aan studenten dat dit een plek is waar iedereen thuis kan horen. Engineering is mooi, breed en je kunt er zoveel mee. Er is altijd een richting die past bij jouw passie.

Lees meer over Fontys Engineering

Meer verhalen

"Dit is geen school, dit is de echte wereld. Een wereld waarin mijn studenten verdomd goed functioneren en het is geweldig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren."

Shane maakt impact

"Het mooie van mijn werk is dat het een tastbaar resultaat oplevert; na afloop kun je er gewoon doorheen lopen! Er zijn ruimtes waarin je voorheen een kanon kon afschieten, en nu bruist het er de hele dag."

Remco maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.