Joke maakt impact

Inspirator.
Kansenpakker.
Verbinder.

Heel Fontys maakt impact. Hoe maak jij impact? 

Ik heb een compleet nieuwe opleiding ontwikkeld, hoe te gek is dat? Als projectleider heb ik samen met partners uit het werkveld invulling gegeven aan het onderwijs van de allereerste bachelor Gezondheid in Nederland! In september 2021 gaat de opleiding in Venlo van start. Ik werk nu nog vooral vanuit Eindhoven en zal straks ook veel in het Limburgse te vinden zijn.

 

Wat creëer jij voor de toekomst?

Door de nieuwe opleiding creëren we toekomstbestendige professionals die van onschatbare waarde zijn voor een gezonder Nederland. Maar dat niet alleen. Ik lever tegelijk een bijdrage aan een leven lang ontwikkelen. Want door de begeleiding in de praktijk, leren onze partners uit het werkveld op hun beurt ook van onze studenten.

4991

Hoe pak je de realisatie van een nieuwe opleiding aan? 

Ik zie kansen in alles wat er op mijn pad komt. Ik ben de boer opgegaan en heb het werkveld gevraagd: doen jullie mee? Daaruit zijn de mooiste samenwerkingen ontstaan. Ik maak de ene na de andere connectie met partners in de regio, maar ik verbind hen ook met elkaar. Door gezamenlijk te brainstormen en de journey samen te doorlopen, hebben we elkaars taal leren spreken. Het was een iteratief proces. Zo heb ik de behoefte opgehaald uit het werkveld en invulling gegeven aan het onderwijs binnen de Bachelor Gezondheid. Met elkaar zorgen we ervoor dat het onderwijs vernieuwend blijft.

Daarnaast realiseerde ik de samenwerking tussen mbo en hbo, en connect ik met medewerkers van andere Fontys instituten. De nieuwe opleiding is nog niet gestart of hij wordt al op diverse instituten als best practice aangedragen. Dat ik ook hen kan inspireren met mijn werk, dat vind ik zó tof! Eén ding is zeker: het bekende Fontys community gevoel is alom aanwezig binnen deze nieuwe opleiding.

 

Wat maakt jouw werk bij Fontys zo fantastisch?

Wat ik ontzettend gaaf vind aan mijn werk, is dat ik veel te maken krijg met samenwerkingen buiten de organisatie. Hierdoor ben ik met meer dan alleen onderwijs bezig. Daarnaast ervaar ik: als je ambities hebt, biedt Fontys mogelijkheden. Zie je kansen, dan geeft Fontys je het vertrouwen en de vrijheid om ze te grijpen. En dat komt goed uit, want ik ben hier nog lang niet klaar!

Lees meer over Fontys Paramedisch

Meer verhalen

"Ik vind het geweldig dat Fontys haar medewerkers in de gelegenheid stelt iets bij te dragen aan de maatschappij. Mij geeft het zoveel voldoening. Daarom stimuleer ik mijn collega’s om dit ook te doen."

Bets maakt impact

"We willen als hogeschool het goede voorbeeld geven aan onze studenten, medewerkers en anderen om een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor volgende generaties."

Jeroen maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.