Mathijs maakt impact

Co-creator.
Motivator.
Verschilmaker.

Wat maakt jou onmisbaar voor Fontys?

Ik vlieg de ontwikkeling van studenten met grote passie en betrokkenheid aan. Ik heb een bijzonder groot empathisch vermogen. Het geeft me veel energie om voor studenten het verschil te maken. Ik vind het echt tof dat ik van meerwaarde kan zijn voor hun leven. Dat ik iets kan betekenen in hun ontwikkeling en ze verder kan helpen. Daarom ben ik naast docent ook studiecoach en stage- en afstudeerbegeleider. Hiernaast geef ik steeds vaker begeleiding aan studenten met autistisme. Ik zorg dat ze opbloeien, veel over zichzelf leren en ondersteun ze in het vinden van (stage)bedrijven die bij ze passen.

 

Hoe uit jouw impactvolle werk als verschilmaker zich?

Een goed voorbeeld doet goed volgen. Dus als ik zelf een enthousiaste en motiverende rol aanneem, stimuleer ik studenten om ook het beste uit zichzelf te halen. Onze eerstejaars studenten komen in september altijd binnen met een havo-mentaliteit. Ze zijn niet direct gemotiveerd. Meestal maken ze rond de kerstvakantie de transitie van scholier naar student: van ontwikkelen omdat het moet, naar ontwikkelen omdat het interessant en leuk is. Ze stellen zelf vragen en pakken dingen zelfstandig op. Die transitie geeft mij echt een kick!

7226

Hoe zorg je dat je voor elke student het verschil maakt?

Binnen de kaders die Fontys biedt, probeer ik elke student te helpen met maatwerk. In de eerste paar weken van het jaar bouw ik direct een persoonlijke band op met studenten. Ik probeer duidelijk te maken dat ik benaderbaar ben en stel me kwetsbaar op. Het is fijn als ze hun verhalen aan mij durven toe te vertrouwen. Want alleen als we een goede band hebben en ik weet waar ze mee zitten, kan ik ze het beste ontwikkelpad bieden.

 

Hoe zorg je naast de ontwikkeling van studenten voor je eigen ontwikkeling?

Fontys geeft me de ruimte om dingen uit te proberen en heeft me de afgelopen drie jaar ervaring laten opdoen in een rol als coach en klankbord. Ook mocht ik meewerken aan de ontwikkeling van nieuwe vakken. Bij het ontwikkelen van lesmateriaal voor deze vakken kon ik mijn eigen technische expertise kwijt. Daarnaast maakte ik gebruik van de kennis van mijn collega’s en moest ik me verdiepen in nieuwe stof. Hierdoor heb ik inhoudelijk ontzettend veel geleerd.

Ik kan gerust zeggen dat deze mooie combinatie van werken met mensen, het kwijt kunnen van mijn technische ei en de zelfontwikkeling me echt een ander persoon hebben gemaakt.

Lees meer over Fontys Engineering

Meer verhalen

"Ik ben bezig met techniek, maar het is elke dag een verrassing wat er gaat gebeuren."

Alicia kan haar creativiteit iedere dag kwijt

"Door de inzet van duurzame mobiliteit geven we het goede voorbeeld aan studenten. Zo creëren we bewustwording onder de jongere generatie en zorgen we samen voor een schonere wereld."

Tanja maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?
Zo snijdt het mes bij Happy Students aan twee kanten

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.