Sabine maakt impact

Organisator.
Oplosser.
Verbinder.

Op welke manier verrijk jij Fontys?

Naast docent ben ik projectleider van de oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie. Dit is een gezamenlijke propedeuse van alle economische opleidingen van Fontys Eindhoven, en als je het mij vraagt: een aanwinst voor Fontys. Het programma gaat in september 2021 van start en biedt uitkomst voor iedereen die een opleiding binnen economie en communicatie wil volgen, maar nog niet weet welke. Dit eerste jaar geeft studenten de mogelijkheid om zich uitgebreid te oriënteren, en zo te ontdekken wat het beste bij ze past. Als projectleider van het kernteam zorg ik ervoor dat het programma staat als een huis.

 

Waar krijg jij als projectleider zoal mee te maken?

Ik coördineer de totale organisatie, en dat vind ik fantastisch om te doen. Binnen het kernteam is onder andere een groep met didactiek bezig, een groep organiseert het intakeproces en weer anderen regelen de voorlichting. Met het MT is er overleg over de docentinzet en met het roosterbureau over de planning. Ik ben er om alle verschillende disciplines met elkaar te verbinden, zodat hun activiteiten goed op elkaar worden afgestemd. Dit doe ik door continu met het kernteam in contact te staan en wekelijks het overleg voor te zitten. Een onderdeel waar ik nauw bij betrokken ben geweest, is het organiseren van het intakeproces. Dat is inmiddels achter de rug, met als resultaat dat we twee klassen gevuld hebben gekregen. Hoe geweldig is dat?! Op dit moment ben ik bezig met het vastleggen van administratieve processen, zoals cijferverwerking en het inregelen van het didactisch programma. Ook ben ik zelf een vak-element aan het ontwikkelen. Nog even en we zijn er klaar voor om onze studenten te ontvangen!

7227

Tegen welke uitdagingen loop je aan?

We kunnen wel twee klassen gevuld hebben, maar dat betekent ook dat er voldoende docentinzet moet zijn. We lenen namelijk docenten van meer dan tien economische opleidingen binnen Fontys Eindhoven. Hierdoor is de roostering een hele puzzel. Door in gesprek te gaan met ons team didactiek, teamleiders en het roosterbureau, zorg ik ervoor dat alle stukjes in elkaar passen. Het allerspannendst vind ik hoe de studenten straks gaan reageren, en of de oriëntatiepropedeuse ze ook daadwerkelijk gaat helpen bij het maken van de juiste studiekeuze. Als het een succes is, dan hebben we met deze oriëntatiepropedeuse goud in handen.

 

Hoe maak jij met dit alles impact binnen de maatschappij?

Ik draag eraan bij dat studenten een opleiding kiezen die bij ze past, en bespaar ze hiermee mogelijk een verloren jaar. Door tijdens de oriëntatiepropedeuse veel aandacht te besteden aan persoonlijke ontwikkeling, leiden we een ander type professional op. We scholen studenten namelijk niet alleen op theoretische kennis, maar geven ze vanaf het eerste moment een goede beroepshouding en beroepsvaardigheden mee. Hiermee kunnen zij zich onderscheiden in de maatschappij; iets waar we in Nederland heel veel aan hebben. Kortom, ik kan niet wachten tot het nieuwe studiejaar van start gaat!

Meer verhalen

"Door het onderwijs dicht bij de authentieke beroepspraktijk te brengen, draag ik eraan bij dat de student heel goed voorbereid is op wat hem te wachten staat in het werkveld."

Debby maakt impact

"We willen als hogeschool het goede voorbeeld geven aan onze studenten, medewerkers en anderen om een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor volgende generaties."

Jeroen maakt impact

Nieuwste vacatures

Alvast een paar van onze mooiste vacatures. Zit jouw droombaan er (nog) niet tussen?

Geen vacatures gevonden

Laatste nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.