Autisme belevingswandeling op 5 en 6 april

FOR SOCIETY

Op zondag 2 april is het Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day). Deze dag is bedoeld om iedereen bewust te maken van wat autisme eigenlijk is. Vanuit de Autisme Community worden er in de eerste week van april twee Autisme Beleveniswandelingen georganiseerd. Dit is een unieke combinatie van een bijzondere natuurbeleving, ontdekkingstocht in de leefwereld van iemand met autisme en een diversiteitstraining.

De Autisme Belevingswandeling (ABW) voert je langs verrassende elementen in de natuur of de cultuur. Gids Marc van Beek van Aut of the Blue wijst je op bijzondere verschijnselen, vertelt er een beeldend verhaal bij en maakt dan een brug naar de leefwereld van iemand met autisme. Ook laat hij je enkele oefeningen doen. Zo ervaar je op een unieke wijze hoe iemand met autisme naar het leven kan kijken. En hoe het is om in onze samenleving net even anders te zijn en toch stand te houden. Hierbij bespreekt hij niet alleen de bekende en minder bekende theorieën rond autisme, maar vertelt ook zijn eigen levensverhaal.

Tijdens de wandeling komen er verschillende onderwerpen aan bod, zoals over- en onderprikkeling, automatiseren van handelingen, introvert of extravert zijn, intuïtief aanvoelen versus logisch nadenken, hechting, empathie (inlevingsvermogen, wederkerigheid), stigmatisering, de waarde van een diagnose en het belang van acceptatie en een passende ondersteuning.

Iedereen is welkom om mee te wandelen! Daarbij maakt het niet uit of je zelf ervaringsdeskundige bent of gewoon iets meer wilt weten over autisme. Er is maar beperkt plaats, dus meld je van tevoren wel aan!

Woensdag 5 april, vertrek vanaf campus Rachelsmolen, Eindhoven: 12.00 – 13.00 uur. Meld je hier aan voor de wandeling in Eindhoven. Donderdag 6 april, vertrek vanaf campus Stappegoor, Tilburg: 12.00 – 13.00 uur. Meld je hier aan voor de wandeling in Tilburg.

Heb je een vraag over de wandeling? Neem contact op met Debbie Jarec.

Autisme Community
Wil je je aanmelden voor de Fontys Autisme Community? Dat kan via het mailadres in onderstaande knop.

Aanmelden Autisme Community

Geplaatst door: Birgit Grun

Meer nieuws

Versnel je carrière met Accelerate IT
Studenten CO IEMES en CCC lanceren magazine
Klokgebouw toneel voor Fontys Meet & Match 2024

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.