Wij zijn Fontys

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

  • Ruim 46.000 studenten en 5.000 medewerkers
  • Locaties in 10 steden in Brabant en Limburg
  • Meer dan 130 opleidingen, associate degrees, cursussen en trainingen
  • Maar liefst 41 lectoraten
  • En o ja: we doen het voor iedereen, for society

 

Juist deze rijkheid biedt jou als toekomstig collega veel kansen. Denk aan doorgroeimogelijkheden, uitbreiden van je netwerk en verdieping van je kennis. Ondanks onze omvang kenmerkt onze benadering zich door intimiteit: klein van binnen, groot van buiten. We hebben aandacht voor elkaar. Voor onze studenten, collega’s, alumni én last but not least; onze partners in het werkveld. Samen vormen we één gemeenschap van kennis en aanpak.

Historie

1991

Historie 1991

Hogeschool Eindhoven, Katholieke Leergangen en Pedagogisch Technische Hogeschool Nederland fuseren tot de stichting Hoger Onderwijs Zuid Nederland.

1996

Historie 1996_jan

Hogeschool Venlo voegt zich op 1 januari bij de stichting.

1996

Historie 1996_sept

In september wordt onze naam geïntroduceerd, welke is gebaseerd op fons. Dit staat voor bron, van kennis, ontwikkeling, vernieuwing en dynamiek.

1997

Historie 1997

Precies één jaar na Hogeschool Venlo gaat ook de Eindhovense Pedagogische Hogeschool Hemelrijken op in Fontys.

2010

Historie 2010

Nieuwe ambities vragen om een nieuwe positionering en pay-off: Denk Groter.

2021

Historie 2021

Onze ambities zetten in op een verdere transitie van onderwijsinstelling naar kennisgemeenschap waarbinnen studenten, docenten en het werkveld met elkaar werken aan het ontwikkelen van kennis en talent en het vorm geven aan de maatschappij van morgen.

Waar we voor gaan

De wereld kent veel uitdagingen. De één nog complexer dan de ander. De antwoorden beginnen bij het talent en de kennis die wij samen ontwikkelen. Wij denken dat dit alleen kan als onderwijs en onderzoek samensmelten. Als je over eigen grenzen heen kijkt. Multidisciplinair is ons toverwoord. Overstijg je eigen specialisme en maak verbinding. Ontdek het verschil tussen samen werken en samenwerken. Studenten, docenten en het werkveld; we vormen één gemeenschap van kennis en aanpak. Zij aan zij creëren we een maatschappij om van te houden. Met initiatieven die onze samenleving vitaler, inclusiever en duurzamer maken. Vandaag van betekenis voor morgen. Heel Fontys werkt aan impact. Werk je mee?

Ons onderwijs

Op Fontys vind je meer dan honderd (!) verschillende opleidingen: van dans tot accountancy, van architectuur tot fysiotherapie. Elk met een eigen beroepscontext, een eigen curriculum en een eigen manier waarop het onderwijs wordt aangeboden. Deze diversiteit is een kracht, dat is ons rotsvaste overtuiging. Nog iets wat we geloven: niemand weet een vak beter over te brengen dan de professionals die bij ons lesgeven.

Ons onderzoek

Bij ons staat de o in hbo voor onderwijs én voor onderzoek. We zijn uitgegroeid tot een belangrijke thought leader in de regio; een bron van kennis en partner in onderzoek. We voeren het uit in nauwe samenwerking met én voor het werkveld; altijd aansluitend bij een daadwerkelijke innovatiebehoefte. Ons onderzoek gaat hand in hand met ons onderwijs. De kennis die we ermee ontwikkelen, komt terug in de opleidingen. En onze studenten leren en onderzoeken samen met docenten en professionals uit het werkveld in authentieke en hybride leer- en onderzoekomgevingen.

Afdelingen

Zet jij je talent graag rechtstreeks in voor onze studenten? Mooi. Heb je een andere ambitie dan docent? Net zo mooi! Want ook dan vind je bij Fontys veel mogelijkheden om te werken aan impact. We hebben onze learning community verdeeld in zeven afdelingen: 1) College van Bestuur, 2) Financiën, 3) Huisvesting & Facilitaire Zaken, 4) IT, 5) Marketing en Communicatie, 6) Onderwijs en Onderzoek, 7) Personeel en Organisatie, 8) Studentenvoorzieningen. Wat je ook kiest, bij Fontys maak je altijd de keuze voor een baan van betekenis voor de maatschappij.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.