Wat is jouw
Impact Talent?

Je bent méér dan je expertise. Ook in jou zitten vakoverstijgende talenten verscholen. Juist hiermee maak je het verschil voor onze studenten en de maatschappij als geheel. Die van jou?

Welk woord omschrijft jou het beste?

In welke situatie voel jij je het meest thuis?

Wat is het belangrijkste doel in je leven?

Wat is je grootste angst?

Wat staat bovenaan je bucket list?

Wie van deze mensen inspireert jou het meest?

Hoe help jij anderen?

Welke quote had van jou kunnen komen?

Faciliterend

Vernieuwend

Bijbrengend

Raadgevend

Verbindend

Motiverend

Enthousiasmerend

Uitpluizend

Samen dingen tot leven brengen

Verbeteringen zien en omarmen

Kennis delen om van elkaar te leren

Specialiseren op inhoud

Mensen bij elkaar brengen

Het beste in anderen naar boven halen

Richting geven met je hart

Complexe problemen oplossen

Chaos tot en met

Stilstand

Geen toegang tot kennis

Niemand kunnen helpen

Sociale isolatie

Mensen zonder route

Een leven zonder prikkels

De dag dat alles is onderzocht

Nikkie de Jager

Elon Musk

Erik Scherder

Nelson Mandela

Oprah Winfrey

Sarina Wiegman

Bibian Mentel

Marie Curie

Door overzicht te houden

Met nieuwe ideeën

Door kennis te delen

Met passend advies

Door hun netwerk te verbreden

Door te prikkelen

Door ze te inspireren

Door vragen te stellen

Focus on being productive instead of busy.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen.

Gun jezelf eens het advies dat je aan een ander geeft.

Niemand kan een symfonie fluiten. Er is een orkest voor nodig om het te spelen.

If it doesn’t challenge you, it doesn’t change you.

Wees de persoon die je wilt ontmoeten.

Play is the highest form of research.

Zo maak jij
impact bij Fontys!

Benieuwd wat jouw score over je zegt? En waarom het juist jou zo waardevol maakt? Klik op een talent om er meer over te lezen.

Een baan waarin jouw talenten helemaal tot hun recht komen? Scroll naar beneden voor de vacatures!

Rollen

Verhalen voor jou

Alicia kan haar creativiteit iedere dag kwijt

“Ik ben bezig met techniek, maar het is elke dag een verrassing wat er gaat gebeuren.”

Jacco krijgt energie van maatschappelijke projecten

“Fontys werkt For Society en start projecten op om maatschappelijke problemen op te lossen. Dat vind ik heel belangrijk!”

Karin koos voor werken met techniek en mensen

“Hiervoor was ik developer en teamleider bij ASML. Maar ik koos voor werken met techniek en mensen.”

Tim maakt impact

“Mijn studenten zijn geen nummer, we doen het echt samen. De ene keer ben ik docent, dan weer coach maar ik lunch ook gerust samen met de studenten. Dat wisselen van rollen, in de groep in plaats van voor de groep staan maakt mijn werk elke dag weer uitdagend en dynamisch.”

Marc maakt impact

“Met boeiende projecten help ik bedrijven vooruit. Op dit moment bouw ik met studenten een auto voor de zonnerace in Australië en denken we na over uitdagingen voor toekomstige Formule 1-auto’s. Zo maken we samen impact in de automobiele industrie.”

Mathijs maakt impact

“Betrokken en enthousiast stimuleer ik studenten om het beste uit zichzelf te halen. Met alle studenten bouw ik een persoonlijke band op. Ze vertrouwen hun verhalen aan me toe. Hierdoor kan ik voor hen het verschil maken en laat ik ze opbloeien!”

Jenny maakt impact

“Engineering kan de wereld verbeteren. Daarom daag ik studenten met projecten uit om bewustzijn te creëren voor maatschappelijke thema’s. Hoe is het bijvoorbeeld om een handicap te hebben of om op een andere manier buiten de norm te vallen?”

Stella maakt impact

“De wereld verandert steeds sneller. Daarom is het belangrijk om de verbinding te zoeken met het vakgebied. Ogen openhouden en je horizon verbreden. Om jezelf te blijven ontwikkelen, maar vooral om studenten een volwaardig beeld te kunnen geven van wat er in de wereld gebeurt.”

Martin maakt impact

“In ons werkveld ontstaan allerlei nieuwe onderwijsconcepten, vervolgens ontstaat er schuring bij de docenten die deze nieuwe vormen moeten gaan verzorgen. Dat vraagt om een wijziging van hoe we hen moeten opleiden.”

Margriet maakt impact

“Door de intensieve samenwerking met schoolopleiders en werkplekbegeleiders wordt het leren op de werkplek betekenisvol én persoonlijk.”

Manon maakt impact

“Ik probeer ze steeds uit te dagen om niet een kopie te worden van iemand anders. Ze mogen uitproberen, en vallen en opstaan. Want als je steeds de veilige weg kiest, dan weet je niet wat er binnen je mogelijkheden zit.”

Farouk maakt impact

“Ik zie mezelf als een uithangbord van het beroep leraar. Er is een lerarentekort en daar snap ik niks van, want het is de mooiste baan op aarde.”

Pepijn maakt impact

“Door medewerkers te helpen hun zaken goed te regelen, zijn zij tot het laatste moment in staat om een essentiële bijdrage te leveren aan ons onderwijs en de maatschappij.”

Michelle maakt impact

“Ik zorg ervoor dat de juiste mensen op de juist plek staan en duurzaam ingezet kunnen worden binnen onze organisatie, zodat onze studenten het beste onderwijs kunnen genieten.”

Floor maakt impact

“Door ieders talent in te zetten in het team komen we niet alleen dichter bij onze ambities, maar staan onze mensen ook echt in hun kracht. Dat is toch het mooiste resultaat wat je kunt behalen?”

Bets maakt impact

“Ik vind het geweldig dat Fontys haar medewerkers in de gelegenheid stelt iets bij te dragen aan de maatschappij. Mij geeft het zoveel voldoening. Daarom stimuleer ik mijn collega’s om dit ook te doen.”

Tanja maakt impact

“Door de inzet van duurzame mobiliteit geven we het goede voorbeeld aan studenten. Zo creëren we bewustwording onder de jongere generatie en zorgen we samen voor een schonere wereld.”

Remco maakt impact

“Het mooie van mijn werk is dat het een tastbaar resultaat oplevert; na afloop kun je er gewoon doorheen lopen! Er zijn ruimtes waarin je voorheen een kanon kon afschieten, en nu bruist het er de hele dag.”

Jeroen maakt impact

“We willen als hogeschool het goede voorbeeld geven aan onze studenten, medewerkers en anderen om een bijdrage leveren aan een duurzame toekomst voor volgende generaties.”

Latoya maakt impact

“Het is fantastisch als ik eraan bij kan dragen dat iemands laatste twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen, waardoor hij of zij de juiste studiekeuze maakt.”

Tim maakt impact

“Als docent en coach kijk ik ook naar de mens achter de student!”

Joke maakt impact

“Als je ambities hebt, biedt Fontys mogelijkheden. Zie je kansen, dan geeft Fontys je het vertrouwen en de vrijheid om ze te grijpen.”

Janno maakt impact

“Ik sta niet voor de klas om te vertellen hoe dat zou moeten; ik laat studenten dat zelf ervaren in de praktijk. Zodat zij zich realiseren dat innovatie in de zorg geen ‘one size fits all’ is.”

Debby maakt impact

“Door het onderwijs dicht bij de authentieke beroepspraktijk te brengen, draag ik eraan bij dat de student heel goed voorbereid is op wat hem te wachten staat in het werkveld.”

Shane maakt impact

“Dit is geen school, dit is de echte wereld. Een wereld waarin mijn studenten verdomd goed functioneren en het is geweldig om daar een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Sabine maakt impact

“Het allerspannendst vind ik hoe de studenten straks gaan reageren, en of de oriëntatiepropedeuse ze ook daadwerkelijk gaat helpen bij het maken van de juiste studiekeuze.”

Marjolein maakt impact

“Door vol trots uit te dragen wat we samen allemaal neerzetten en hoe we daarmee van betekenis zijn, laat ik studenten, potentials, en partners uit het werkveld de pareltjes van onze samenwerkingen zien.”

Jeroen maakt impact

“Inspireren is mijn kerntaak, oftewel: studenten warm maken voor het vak. Daarvoor kruip ik als docent in de artiestenrol. Lesgeven is namelijk net als optreden.”
Rollen

Vacatures voor jou

Directeur Marketing, Communicatie & PR

Eindhoven |

40 uur

Functioneel Beheerder

Eindhoven |

20 uur

Beleidsmedewerker Finance

Eindhoven |

32 - 40 uur

Jouw impact berekenen!

Waarom deze test

Met een paar prikkelende stellingen ontdek je welke impact-talenten voor jou het meest gelden. Zo onthul je welke onbenutte kracht jij verborgen houdt. En nog belangrijker: het laat zien welke vacature perfect bij jou past.

Meer over de
impact-talenten

Onze ervaring leert dat er zo’n acht impact-talenten bestaan. Kijk zelf maar.

in 2 minuten weet je jouw impact talent

Voor jou is het gezamenlijke resultaat belangrijker dan de individuele prestatie. Je hebt dan ook een verbindende sleutelpositie in samenwerkingen en werkt in co-creatie aan vraagstukken. Hierbij maak je gebruik van de perspectieven van andere disciplines. Vanuit jouw sleutelrol bouw je actief bruggen waarbij je politiek bewust en strategisch handelt. Op deze manier weet je elke samenwerking te bevorderen. Samen met alle professionals (in opleiding, Fontys en partners) impactvolle ideeën realiseren of strategische bruggen bouwen, daar ga jij als verbinder voor.

Je begeleidt onze professionals in opleiding (studenten) of collega-professionals tijdens hun persoonlijke leer- en ontwikkelroute. Je neemt de tijd voor ze, luistert aandachtig en je hebt de skills om hun intrinsieke motivatie te stimuleren. Door het stellen van de juiste kritische vragen verschaf je inzicht en doe je een beroep op het vermogen om zelfsturend te zijn. Ja, dankzij jouw impact nemen professionals (in opleiding) de regie over hun leer- ontwikkel- en/of onderzoeksproces.

Je geeft richting in deze dynamische wereld en straalt leiderschap uit. Je verwerft draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen en neemt het voortouw bij het vormgeven van veranderingen. Jouw visie enthousiasmeert en daagt anderen uit om mee te blijven doen. Hiermee ben je van grote betekenis voor je omgeving. Dat is jouw impact als inspirator.

Jij initieert of draagt bij aan praktijkgerichte onderzoeken die passen bij vraagstukken uit de maatschappij. Dát is een onderzoeker bij Fontys. Je bent verbonden aan een lectoraat of kenniscentrum en je maakt zo impact op onderwijs, innovatie en kennisdeling.  Je werkt methodisch, bent volhardend en nieuwsgierig naar de uitdagingen die de wereld kent. Je maakt impact doordat jouw onderzoek vraagstukken uit het onderwijs of de maatschappij beantwoordt.

Jij bent bedreven in de logistieke kant van het verhaal en je weet als geen ander hoe de processen precies lopen. Kortom, dé deskundige als het gaat om het organiseren, en dat in de breedste zin van het woord. Jij creëert overzicht en zorgt voor randvoorwaarden zoals structuur, kwaliteit, financiën, administratie of communicatie waardoor je anderen faciliteert om hun werk beter te kunnen uitvoeren. Vanuit jouw kracht maak jij het simpel en daar ligt jouw impact.

Jij bent dé inhoudelijke specialist. Je zet jouw expertise in om professionals (in opleiding) of processen te ondersteunen. Daarbij kan je leer-ontwikkelsituaties faciliteren waar anderen de (brood)nodige kennis en vaardigheden weten te verwerven. Je geeft ook feedback op het inhoudelijke leer-ontwikkelproces en weet daarbij goed wat er speelt in je professie. Dat is de impact die jij met je kennis en expertise kunt maken.

Je bent iemand die continu op zoek is naar verbetering en je werkt aan vernieuwing van onderwijs, onderzoek of binnen de organisatie. Dat is jouw uitgangspunt en hierbij durf je te pionieren. Samen met andere professionals toon je het lef om daadwerkelijk de nodig stappen te zetten. Omdat je durft te falen en durft bestaande kaders te veranderen, vind je antwoorden die voor anderen verscholen blijven. Ja, jij maakt impact door te komen met innovatieve oplossingen.

Jij deelt jouw kennis en ervaring met professionals (in opleiding). Je vertelt wat je hebt opgeleverd of laat zien wat jij of jouw organisatie doet en deelt dit met belanghebbenden, binnen én buiten Fontys! En dat is belangrijk, omdat we steeds meer samenwerken in en tussen teams en met het werkveld. Je kan vanuit deze rol ook zichtbaar zijn in de samenleving, als spreker, adviseur, of opiniemaker. Zo maak jij impact door te mensen te inspireren en informeren.

Verbinder

Voor jou is het gezamenlijke resultaat belangrijker dan de individuele prestatie. Je hebt dan ook een verbindende sleutelpositie in samenwerkingen en werkt in co-creatie aan vraagstukken. Hierbij maak je gebruik van de perspectieven van andere disciplines. Vanuit jouw sleutelrol bouw je actief bruggen waarbij je veelal politiek bewust en strategisch handelt. Op deze manier weet je elke samenwerking te bevorderen. Samen met alle professionals (in opleiding, Fontys en partners) impactvolle ideeën realiseren of strategische bruggen bouwen, daar ga jij als verbinder voor.

Coach

Je begeleidt onze professionals in opleiding (studenten) of collega-professionals tijdens hun persoonlijke en professionele leerroute. Je neemt de tijd voor ze, luistert aandachtig en je hebt de skills om hun intrinsieke motivatie te stimuleren. Door het stellen van de juiste kritische vragen verschaf je inzicht en doe je een beroep op het vermogen om zelfsturend te zijn. Dankzij jou nemen professionals (in opleiding) de regie over hun leer- en/of onderzoeksproces.

Organisator

Jij bent bedreven in de logistieke kant van het verhaal en je weet als geen ander hoe de processen precies lopen. Kortom, dé deskundige als het gaat om het organiseren, en dat in de breedste zin van het woord. Jij creëert overzicht en zorgt voor randvoorwaarden zoals structuur, kwaliteit, financiën, administratie of communicatie waardoor je anderen faciliteert om hun werk beter te kunnen uitvoeren. Vanuit jouw kracht maak jij het simpel en daar ligt jouw impact.

Kennisdeler

Jij deelt jouw kennis en ervaring met professionals (in opleiding). Je vertelt wat je hebt opgeleverd of laat zien wat jij of jouw organisatie doet en deelt dit met belanghebbenden, binnen én buiten Fontys. En dat is belangrijk, omdat we steeds meer samenwerken in en tussen teams en met het werkveld. Je kunt vanuit deze rol ook zichtbaar zijn in de samenleving, als spreker, adviseur, of opiniemaker. Zo maak jij impact door te mensen te inspireren en informeren.

Innovator
Je bent continu op zoek naar verbetering van het onderwijs, onderzoek of de organisatie. Er bestaat altijd een betere manier. Dat is jouw uitgangspunt, als innovator. Hierbij durf je te pionieren. Samen met andere professionals toon je het lef om daadwerkelijk de nodige stappen te zetten. Omdat je durft te falen en durft bestaande kaders te veranderen, vind je antwoorden die voor anderen verscholen blijven. Jij maakt impact door te komen met innovatieve oplossingen.

Expert

Jij bent dé vakinhoudelijke specialist. Daarbij weet je niet alleen exact wat er speelt in je professie, je bent ook verbonden met degenen die zich openstellen voor jouw expertise. Zo faciliteer je leersituaties waarbij anderen de (brood)nodige vakkennis weten te verwerven, en je geeft ook feedback op het inhoudelijke leerproces. Dat is de impact die jij met je kennis en expertise kunt maken.

Inspirator

Je geeft richting in deze dynamische wereld en straalt leiderschap uit. Je verwerft draagvlak voor nieuwe ontwikkelingen en neemt het voortouw bij het vormgeven van veranderingen. Jouw visie enthousiasmeert en daagt anderen uit om mee te blijven doen. Hiermee ben je van grote betekenis voor je omgeving. Dat is jouw impact als inspirator.

Onderzoeker

Jij initieert of draagt bij aan praktijkgerichte onderzoeken die passen bij vraagstukken uit de maatschappij. Dát is een onderzoeker bij Fontys. Je bent verbonden aan een lectoraat of kenniscentrum en je maakt zo impact op onderwijs, innovatie en kennisdeling. Je werkt methodisch, bent volhardend en nieuwsgierig naar de uitdagingen die de wereld kent. Je maakt impact doordat jouw onderzoek vraagstukken uit het onderwijs of de maatschappij beantwoordt.

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.