Selectieproces

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Wat je van ons mag verwachten

Solliciteren kan bij Fontys alleen digitaal. Met een klik op de ‘solliciteer nu’ button start jij het proces! Vervolgstappen in het proces kunnen zowel online als op locatie plaatsvinden. Dat beschrijven we zo duidelijk mogelijk. 

 • Nadat we je gegevens in goede orde hebben ontvangen, krijg je hiervan een automatische bevestiging.
 • De brievenselectie start na de sluitingsdatum van de vacature. Wij doen ons uiterste best om deze binnen 2 weken af te ronden. Vaak staat de datum voor het eerste gesprek al in de vacature. Zo weet jij op tijd wanneer je een plekje in je agenda kunt reserveren. Wel zo prettig toch?
 • Zien we voldoende aanknopingspunten? Dan ontvang je een uitnodiging voor een eerste gesprek! Hou je mailbox én voor de zekerheid ook je spam goed in de gaten. In de uitnodiging zie je met wie je in gesprek gaat, het tijdstip en de vorm; op locatie of online.
 • Denken we o.b.v. je motivatie en cv dat je niet de aangewezen kandidaat bent? Dan laten we dit zo snel mogelijk weten. Daarbij bieden we je de mogelijkheid voor het opvragen van feedback.
 • Is ons eerste gesprek een wederzijds succes? Gefeliciteerd, door naar de volgende ronde. Ook de uitnodiging voor het tweede gesprek sturen we per mail. Je hoort ruim van tevoren als deze stap een opdracht bevat.
 • Ben je na het eerste gesprek niet door naar ronde twee? Dan ontvang je altijd een persoonlijk bericht van ons met feedback.
 • Heb je ook de tweede ronde glansrijk doorlopen en gaan we samen in zee? Helemaal top. Wat rest is een arbeidsvoorwaardengesprek waarin we je een aanstelling aanbieden. Hopelijk mogen we je van harte welkom heten!

Ook goed om te weten

 • Afhankelijk van de zwaarte van de functie kan een sollicitatieprocedure uit één, twee of zelfs drie gesprekken bestaan. Het derde gesprek is doorgaans een assessment. Als dit het geval is, vermelden we dit altijd in de vacature.
 • Je referenties checken we altijd. Uiteraard wel altijd in overleg met jou.
 • Wij vinden het belangrijk dat ook jij, als kandidaat, een weloverwogen keuze maakt. Vraag dan ook gerust alles wat je wil weten, zodat je zeker weet of we bij elkaar passen.
 • Voor verdere details en informatie wordt verwezen naar de NVP Sollicitatiecode (Transparant Wervings- en Selectieproces) zie link

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.