Fontys Hogeschool Sociale Studies

Mattis pharetra justo elit

Onze missie

sociale verbinders met een warm hart en koel hoofd
Fontys Hogeschool Sociale Studies is een kenniscentrum, dat onderwijs, onderzoek en praktijk met elkaar verbindt. We leiden studenten op tot professionele sociale verbinders, die zorgdragen voor de rechten en waardigheid van mensen. Deze sociale professionals zien dankzij de combinatie van een warm hart en een koel hoofd altijd mogelijkheden om mensen optimaal te ondersteunen bij het vinden van hun eigen weg in de samenleving. Ze zorgen voor verbinding, één op één en binnen gemeenschappen met als doel het creëren van een menswaardige maatschappij.

Onze visie

toekomstbestendige social worker dankzij sharing community
We richten ons op het optimaliseren van het onderwijs door het bouwen van een sharing community, waarin studenten, docenten, alumni en lectoraten van verschillende opleidingen samen met het werkveld kennis delen en intensief samenwerken. Als community dragen we bij aan oplossingen voor actuele en toekomstige sociaal-maatschappelijke vraagstukken en richten we ons op de ontwikkeling van de toekomstbestendige social worker.

Onderzoek

ter verrijking van het vak Social Work.
Het lectoraat ‘Sociale Veerkracht’ binnen FHSS werkt in nauwe samenwerking met partners binnen en buiten het maatschappelijke domein (landelijk en regionaal) aan sociale innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken,  die de verschillende curricula en professionele werkplaatsen – en daarmee het vak Social Work – verrijken. Het lectoraat neemt deel aan verschillende Centres of Expertise, zoals Smart Society.

Een carrière bij Fontys

Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus. Maecenas sed diam eget risus varius blandit sit amet non magna. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor.

Fontys Hogeschool Sociale Studies