50 Jaar ICT Onderwijs in Eindhoven: Fontys IT Festival viert IT van toen, nu en straks

FOR SOCIETY

Het IT-onderwijs in Eindhoven bestaat vijftig jaar. En dus pakt Fontys Hogeschool ICT (FHICT) 17 mei aanstaande groots uit. Samen met studenten, alumni, (oud-) medewerkers en partners in onderwijs en innovatie viert het Eindhovense kennisinstituut deze mooie mijlpaal tijdens het Fontys IT Festival. Een feestelijke dag vol ontmoetingen, hapjes, drankjes, overgoten met kennisdeling over IT en de impact ervan op de wereld van vandaag, morgen én overmorgen.

In 1971 startte in Eindhoven de opleiding Informatica. Het begin van professionele IT-kennisoverdracht binnen de huidige Brainport- en Midpointregio. Een halve eeuw later is FHICT als grootste IT-opleiding in Nederland uitgegroeid tot excellent geaccrediteerd, toonaangevend en innovatief kennisinstituut waar bedrijfsleven en studenten via een professioneel partnernetwerk samen de toekomst vormgeven. ‘We trekken samen met onze partners op in innovaties. Daarin hebben we elkaar ook nodig,’ aldus Frens Vonken, directeur Fontys Hogeschool ICT. “We ontwikkelen ons meer en meer tot innovatie-instituut waarbij onderzoek een steeds grotere rol speelt.”

Inspirerende sprekers en workshops
Alle reden dus om de campus Rachelsmolen 17 mei om te toveren tot een feestelijk Fontys IT Festivalterrein. Studenten, (oud-)medewerkers, alumni en partners krijgen die dag een vol programma voorgeschoteld. Sandra Verhoeven, manager Marketing & Communicatie: “We zijn ontzettend trots op het 50-jarig bestaan van ons prachtige instituut en hebben ontzettend veel zin om met onze partners, alumni en collega’s dit te vieren! Naast lekker eten, drinken en feesten is er alle ruimte voor gedeelde IT-kennis. Onderling, maar ook door inspirerende sprekers als oud- creatief directeur van de Efteling Olaf Vugts en cabaretier Jörgen Raymann en via workshops over actuele issues, zoals die van Jo-An Kamp en Erdinç Saçan over inclusieve artificial intelligence.”

Very Interesting Projects
Tijdens deze feestelijke dag presenteren diverse FHICT-studenten ook hun Very Interesting Projects (VIP’s). Fraaie projecten die illustreren waar onze studenten zoal tijdens de opleiding aan werken. Bezoekers kunnen op hun favoriete project stemmen waarna de drie hoogst gewaardeerde VIP’s  beloond worden met mooie prijzen. Kortom: op 17 mei zet FHICT het Eindhovense ICT-onderwijs van verleden, heden en toekomst feestelijk in de spotlights.

 

Guido Segers

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.