Aanvullende informatie mondkapjes, update 62

FOR SOCIETY

Het centraal crisisteam heeft naar aanleiding van update nummer 61 gemerkt dat nadere uitleg over de mondkapjesregels is gewenst. Hiervoor is onderstaand overzicht opgesteld dat geldt vanaf 15 januari 2022 tot nader bericht.

Binnen Fontys draag je altijd en overal een mondkapje. Niet enkel bij verplaatsing, maar ook als je zit. Draag geen stoffen mondkapje, maar een wegwerpmondkapje, waarbij het medische mondkapje type II de voorkeur heeft. Dit geldt ook voor andere binnenruimten (al dan niet extern) die Fontys voor onderwijsactiviteiten gebruikt.

 

Uitzonderingen

Als het dragen van een mondkapje een belemmering vormt voor een docent of onderzoeker bij de verzorging van een onderwijs- of onderzoeksactiviteit én er kan 1,5m. afstand gehouden worden. Bijvoorbeeld bij het geven van een presentatie.Als het dragen van een mondkapje een belemmering vormt voor een student bij deelname aan een onderwijs- of onderzoeksactiviteit én er kan 1,5m. afstand gehouden worden. De docent of onderzoeker mag in dat geval beslissen dat een student het mondkapje tijdelijk af mag zetten.Als bovenstaande geldt maar 1,5m afstand houden niet altijd mogelijk is. Enkel in gevallen van sport, dans, zang en/of toneel of waarbij de veiligheid in het geding is. Bijvoorbeeld bij het werken met veiligheidsbrillen aan machines.Als je eet/drinkt én een vaste zit-/staanplaats hebt én je 1,5 m afstand hebt tot anderen.In kantoorruimten waar 1,5 m afstand kan worden gehandhaafd en je zit.In tentamenruimtes waar 1,5 m afstand kan worden gehandhaafd en je zit.Als je om medische redenen geen mondkapje kunt dragen. Je kunt dan wel een ‘eigen verklaring uitzondering mondkapjesplicht’ overleggen.

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.