Ad Vissers treedt terug als directeur van FLOT

FOR SOCIETY

Twee jaar geleden vroeg het college van bestuur van Fontys aan Ad Vissers of hij beschikbaar was om leiding te geven aan de Fontys Lerarenopleidingen in Tilburg tot zijn pensionering in het najaar van 2023. Ad was daartoe bereid en daar zijn we hem heel dankbaar voor. We maakten op dat moment ook de afspraak dat hij eventueel eerder zou stoppen bij FLOT als er een volgende fase van TEO zou starten die pas afgerond zou zijn na zijn pensioendatum. Die nieuwe fase zou beter door ‘toekomstig management’ opgepakt kunnen worden om de volgende stap in de transitie van de educatieve opleidingen (TEO), waarvan FLOT een belangrijk onderdeel vormt, te maken.

TEO is nu op het punt beland waarop er keuzes gemaakt moeten worden over inrichting en aansturing van de opleidingen vanaf het studiejaar 2024-2025, dan is Ad al met pensioen. Bovendien is de interne werving voor een opvolger van Ad gestart; we hopen dat dit eind mei tot een benoeming leidt. Daarmee is ook een logisch moment aangebroken dat Ad als directeur FLOT terugtreedt. Ad zal daarom per 1 juni aanstaande zijn taak als directeur van FLOT neerleggen. Tot zijn feitelijke pensioendatum in november zal hij bij TEO betrokken blijven.

Mocht de huidige interne selectieprocedure onverhoopt niet tot een benoeming leiden, dan zal het college van bestuur – in samenspraak met betrokkenen binnen en buiten FLOT – afspraken maken over een tijdelijke waarneming of een interim-oplossing ter overbrugging.

Natuurlijk nemen we nog uitgebreid afscheid van Ad. Maar op deze plek wil ik hem – mede namens Hans en Arian natuurlijk – alvast bedanken voor de geweldige bijdrage die hij de afgelopen 17 jaar heeft gehad in diverse rollen binnen Fontys.

Namens het college van bestuur

Joep Houterman, voorzitter

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.