Afscheid Karel Das als directeur dienst Financiën

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Per 1 juni 2022 neemt Karel Das afscheid als directeur van de dienst Financiën van Fontys. Karel biedt al enige tijd naast zijn werk bij Fontys financieel advies aan startups en wil die werkzaamheden de komende tijd verder uitbreiden.

Karel Das is sinds 1 november 2018 in dienst bij Fontys. Als hij de deur achter zich dichttrekt, heeft Karel 3,5 jaar aan het roer gestaan van de dienst Financiën.  Het college van bestuur heeft begrip voor de keuze van Karel Das, maar betreurt diens besluit. ‘Karel heeft de voorbije jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan Fontys’, stelt Hans Nederlof, lid van het college van bestuur van Fontys. ‘Met name in de vernieuwing van de financiële structuur, in de vorm van het programma Fontys Financiën Futureproof (FFF), is Karels invloed niet te onderschatten geweest. Maar ook binnen het dienstendirecteurenoverleg was Karel altijd een zeer gewaardeerde kracht. Mede namens mijn cvb-collega’s Joep Houterman en Elphi Nelissen wil ik Karel heel erg danken voor zijn inbreng de voorbije jaren. En natuurlijk wensen we hem veel succes in het verdere verloop van zijn loopbaan.’    

Het college van bestuur gaat de komende maanden op zoek naar een nieuwe directeur van de dienst Financiën. Voor de duur van de wervingsperiode en met ingang van 15 april fungeert Edwin Nugteren, werkzaam als manager/teamleider bij de dienst Financiën, als waarnemend directeur. Hans Nederlof, lid college van bestuur, vervangt Karel Das als voorzitter van de stuurgroep FFF – in elk geval tot het moment dat de functie definitief is ingevuld.

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.