Afstudeerders Fontys ACE als artiesten naar de arbeidsmarkt

FOR SOCIETY

Acrobaten, goochelaars, jongleurs en clowns. Ze speelden een belangrijke rol tijdens de diploma-uitreiking van Fontys Academy for the Creative Economy. Maar een hoofdrol was vanzelfsprekend weggelegd voor 263 afstudeerders van de vier opleidingen, die op drie locaties in de Tilburgse Spoorzone vorige week hun diploma in ontvangst mochten nemen.

Koorddansen
De keuze voor het thema circus, is niet zo vreemd. Gedurende hun opleiding hebben de studenten verschillende ballen in de lucht moeten houden. En om niet om te vallen, hebben ze spreekwoordelijk moeten koorddansen. Het circus is bovendien een plek waar prestaties gevierd worden. En dat is wat de afstudeerders, hun gasten en docenten dan ook deden. Als heuse artiesten werden ze gelanceerd op de arbeidsmarkt.

Vurige hoepelact
Om het feestelijk karakter te benadrukken kregen de afstudeerders bij binnenkomst een glas (alcoholvrije) cava en een petit-four. Vervolgens meldden ze zich in Club Smederij, Ontdekstation 013 en Theater de Boemel bij de clown, jongleur of de acrobaat. Na een persoonlijke noot, kregen ze hun getuigschrift. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar poppodium 013, waar ze met een vurige hoepelact en een jongleuract met lichtgevende kegels welkom werden geheten door entertainmentduo Paraat op Maat. Wie meer wilde weten over de toekomst, kon terecht bij een waarzegger. Na een toespraak van directeur Ilse van de Pas, begeleidde een spreekstalmeester vervolgens het traditionele ‘hoedjes-gooi’ moment. Daarna barstte de afterparty pas goed los.

Foto’s Thuur Korvers, Peer van Sprang
 

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.