(Af)studeren in je eigen startup doen Ruben en Niek met OpenMaze

FOR SOCIETY

Niek en Ruben besloten tijdens hun studie zelf een bedrijf te starten. OpenMaze ontwikkelt tools voor onderwijsprocessen met behulp van artificial intelligence. Met de ChatGPT checker kreeg de startup de nodige aandacht. Het is toch wel bijzonder, afstuderen in je eigen bedrijf. Daar vertellen de studenten in een video meer over.

Delta programma 
Niek en Ruben volgen beiden het Delta programma van Fontys ICT. Dit programma biedt ambitieuze studenten meer vrijheid om zelf vorm te geven aan hun leerproces. Dat gebeurt wel binnen een gestructureerde setting, waar leerdoelen formuleren en coaching zorgen voor een gerichte ontwikkeling. Dat betekent ook dat deze omgeving uitermate geschikt is voor een startup. Inmiddels lopen er meerdere studenten stage bij OpenMaze.

Incubator 
Het Delta programma heeft inmiddels meerdere startups opgeleverd. Om die reden zijn op Strijp TQ, in het Fontys ICT InnovationLab, een aantal ‘incubators’ ingericht. Dit zijn kleine kantoorunits, waar startups, zoals OpenMaze een eigen plek kunnen inrichten. Niek en Ruben zijn dus ook bewoners van zo’n ‘incubator’.

Wat doen ze dan precies met OpenMaze en wat voor aspiraties hebben ze? Dat vertellen ze je in deze video.

Het Delta programma van Fontys ICT is toegankelijk voor alle studenten. Het is opgericht door Martijn Ruijssen en Eric Slaats, ook verantwoordelijk voor de leervorm, minor en specialisatie Open Learning, waar studenten vanaf semester 2 aan kunnen deelnemen. Meer info over OpenMaze vind je op de website.

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.