Aftellen tot de Fontys-introductieweek: Purple 2024

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Eerstejaars Fontysstudenten gaan van 26 tot en met 30 augustus de Purple introductieweek in. Purple 2024 wordt georganiseerd door Fontys Hogeschool en de introductiecommissies van opleidingen.

Op 2 september start het nieuwe collegejaar 2024-2025. Voor de aankomende eerstejaarsstudenten is de eerste onderwijsactiviteit de Purple introductieweek. Tijdens deze week staat kennismaken centraal. Kennismaken met klasgenoten, met de opleiding, met de stad waar ze gaan studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys.  Ook dit jaar staat de introductieweek vol met sport, spel, campustours, stadsprogramma’s, BBQen, kamperen, feesten en gezelligheid. Alles om de nieuwe studenten een warm welkom te geven en te verwelkomen in de Fontyscommunity.

Maandag en dinsdag – Opleidingsdagen
Op maandag verzamelen de eerste introductiecommissies en intro-ouders zich op de Purple pop-up campings in Eindhoven, Tilburg en Venlo. Hier slapen de studenten in eigen of legertenten en zijn alle voorzieningen aanwezig om er een fijne week van te maken: van sanitaire voorzieningen tot catering. Op deze eerste dagen maken studenten kennis met elkaar, maar ook met de intro-ouders, decanen en docenten. Op dinsdagochtend zijn diverse studie- en studentenverenigingen aanwezig op de campings in Eindhoven en Tilburg. Hier maken de studenten op een laagdrempelige manier kennis met de lokale verenigingen.

Woensdag – De stad in
Op woensdagochtend gaan de studenten sporten bij Student Sport Center Tilburg en Student Sport Center Eindhoven. In de middag zijn er diverse activiteiten: van buiten zwemmen tot bowlen. In de loop van de middag komen deelnemers naar de stad voor het College Diner (Tilburg) en Intro Festival (Eindhoven) georganiseerd door de lokale horeca in samenwerking met de gemeente en Fontys. In Eindhoven zijn ook alle mbo-, hbo- en wo-studenten uit de stad uitgenodigd om aan te haken bij het Intro Festival. Tijdens deze activiteit is ruimte voor een hapje (in Tilburg is het diner inbegrepen), drankje, dansje en vooral kennismaken met de andere studenten. De avond sluit af met een kroegentocht.

Donderdag – Purple Festival
We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival op donderdag 29 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur, in het Leijpark in Tilburg. Hier komt de gehele Fontyscommunity samen. Deelnemers uit alle steden van alle introductieprogramma’s komen samen naar het Purple Festival en genieten de hele dag van de artiesten en activiteiten die verspreid zijn over de verschillende podia. Er is een informatiestand van Fontys met meer informatie over onder andere het maken van een goede start met je studie en Fontys Pride. Een afsluiting van de introductieweek in stijl met een feestje waar je nieuwe vrienden maakt, studiegenoten ontmoet en waar nog lang over gesproken gaat worden. De heen- en terugreis is met de bus, het OV of de fiets geregeld.

Nieuw dit jaar: mbo-, hbo- en wo-studenten van onderwijsinstellingen in Eindhoven, Tilburg en Breda zijn dit jaar ook uitgenodigd voor het Purple Festival om samen met hun begeleiders het nieuwe schooljaar in te luiden.

Vrijdag – Uitchecken en uitzwaaien
In de loop van vrijdagochtend is het tijd om de spullen weer in te pakken en de Purple pop-up campings te verlaten. De studenten gaan moe en voldaan naar huis na een week vol mooie herinneringen en nieuwe vriendschappen. De check-out is op tijd, zodat de studenten lekker thuis bij kunnen slapen om vervolgens op maandag 2 september fris en fruitig het studiejaar te beginnen.

Vrijdag Welcome Party campus Rachelsmolen
De Purple vrijdag wordt afgesloten met de internationale studenten met een BBQ op campus Rachelsmolen. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar er zijn ook diverse partijen aanwezig om te helpen bij vragen over onder andere bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is gratis op basis van inschrijving.

Meer informatie is te vinden op de website van Purple.

Auteur: Mandy van Baardwijk

 

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.