AI Garage podcast viert bijzondere tiende aflevering

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Maar liefst tien afleveringen werden inmiddels online gezet van de Fontys ICT podcast AI garage, dé podcast over alles met artifical intelligence. Gasten met uiteenlopende expertises schoven aan in de studio van R10 om hun kennis en kunde te delen. Omdat tien een mooi getal is, was dat ook een moment om even terug te kijken en ervaringen te delen.

Andere wereld 
Bij de opnames voor de eerste afleveringen, was artificial intelligence nog vooral iets van techneuten, wetenschappers en, vooruit, science fiction. Daar is inmiddels flink verandering in gekomen. Dat heeft alles te maken met de entree van generatieve AI, waar iedereen het over heeft, maar opvallend weinig mensen echt grip op hebben. Wat betekent dit en waarom moeten we er wat mee (zeker in het onderwijs)? Dat zijn het soort vragen, waar het in AI Garage over gaat. 

Toekomst 
Host Erdinç Saçan verdiept zich continu in de technologie en de nieuwe mogelijkheden, vragen en uitdagingen die zich voordoen en kruipt dit keer in de rol van gast. Achter de schermen werkt Guido Segers normaal mee aan de podcast, waarbij hij vaak de preproductie op zich neemt. Als gast-host, stelt hij dit keer de vragen. Samen gaan zij dus de studio in, om terug te blikken op tien afleveringen. Maar ook kijken ze vooruit, en bespreken ze welke vragen er nog onbeantwoord zijn of misschien zijn ontstaan door datgene wat we leerden in eerdere edities, waarin we spraken met gasten uit de zorg, taalwetenschap, de zakenwereld en nog veel meer. Of juist nieuwe vragen of onaangeroerde onderwerpen: wat doet een immersieve VR-omgeving met ons als AI de leidraad wordt? Hoe raakt AI de kunsten en de rol van de artiest? Je hoort waar zij graag meer over willen weten en wat geleerd is, in de speciale editie van AI Garage.

Erdinç Saçan is vaste host bij AI Garage en docent-onderzoeker bij Fontys ICT. Hij schreef ook het boek ‘Inclusive Artificial Intelligence’. Guido Segers is communicatieadviseur bij Fontys ICT en docent.

De podcast AI Garage is een initiatief van Fontys ICT, het lectoraat AI & Big Data en het Kenniscentrum Applied AI for Society

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.