Annieke Brouwer benoemd tot directeur dienst Financiën

FOR SOCIETY

Het college van bestuur van Fontys heeft Annieke Brouwer benoemd tot directeur van de dienst Financiën. Zij treedt per 22 augustus a.s. in dienst als opvolger van Edwin Nugteren die de functie ad interim invulde na het vertrek van Karel Das.

Annieke heeft zeer ruime ervaring als Finance Director/CFO in complexe en internationale organisaties, met name in de sectoren pharma (het voormalige Organon), chemie (DSM) en technische services (Sitech Services). In het bijzonder heeft Annieke zich in de voorbije jaren beziggehouden met de implementatie van grote (IT) veranderprogramma’s en vernieuwingstrajecten binnen finance afdelingen.

Annieke: “Ik heb enorm veel zin om aan de slag te gaan bij Fontys. Voor mij een hele nieuwe richting. In de fijne gesprekken die ik al heb mogen voeren kwam bij mij vaak het gevoel naar boven van een warme Fontysfamilie. Ik kijk ernaar uit om hiervan deel uit te gaan maken en om samen met de collega’s van de dienst Financiën te zorgen voor een optimale ondersteuning van het onderwijs.”

Portefeuillehouder van het college van bestuur Hans Nederlof: “We zijn zeer verheugd met de komst van Annieke. Ze heeft overduidelijk veel ervaring en een bewezen track record, waarmee ze de directeurspositie van dienst Financiën stevig in kan vullen en is daarbij ook nog eens een fijne persoonlijkheid met een aanstekelijke positieve energie. Kortom, we zijn ervan overtuigd dat Annieke samen met alle collega’s van de dienst de volgende stappen kan zetten.”

Annieke studeerde bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde haar postdoctorale opleiding tot register controller aan de Universiteit Maastricht. Ze woont in Vught met haar partner Ferry, samen hebben ze drie fanatiek voetballende puberzonen van 18, 17 en 13 jaar. Vandaar dat de weekenden veelal besteed worden aan deze sport, o.a. in de vorm van PSV seizoenkaarten. Zelf is Annieke ook graag sportief outdoor bezig met fietsen, wandelen, hardlopen of bootcampen.

Het college van bestuur wenst Annieke veel succes in haar nieuwe functie.

Geplaatst door: Jessy Kouwenberg

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.