Antoinette Wolters nieuwe directeur Fontys HR&O

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het college van bestuur van Fontys heeft Antoinette Wolters per 1 juni 2024 benoemd tot directeur van Fontys Human Resource & Organisatie (HR&O*). Ze volgt daarmee Huib Burgersdijk op die sinds de zomer 2023 op interim-basis de dienst leidde na de overstap van Frans Möhring naar het college van bestuur. 

Antoinette Wolters is momenteel manager HRM bij Hogeschool Van Hall Larenstein met vestigingen in Velp en Leeuwarden. Deze functie bekleedt ze sinds januari 2021. In de vijftien jaar daarvoor was Antoinette partner en leidinggevende bij adviesbureau Ranger Human Capital. In 1994 rondde ze haar bachelor af aan de Academie Mens en Arbeid, aan de Katholieke Leergangen in Tilburg, die ze in 2018 heeft aangevuld met een master Managementwetenschappen.  

Antoinette kijkt er naar uit om bij Fontys en de dienst te beginnen. ‘Met heel veel plezier en betrokkenheid heb ik de afgelopen jaren gewerkt bij Hogeschool Van Hall Larenstein. Ik heb ontdekt dat de dynamiek en complexe vraagstukken van het hbo bij mij passen.  De overstap van een middelgrote instelling naar deze omvangrijke en brede hogeschool brengt mij weer nieuwe uitdagingen. Ik heb daar heel veel zin in en kijk ernaar uit de collega’s te leren kennen, met elkaar samen te werken en bij te dragen aan de ambities van Fontys.’

Het college van bestuur is verheugd dat Antoinette Wolters Fontys HR&O gaat leiden. ‘Ze heeft inhoudelijke expertise, leidinggevende ervaring en in het selectieproces hebben we haar leren kennen als een stevige, maar ook prettige gesprekspartner’, aldus cvb-lid Frans Möhring. ‘Daarnaast is ze momenteel werkzaam in een soortgelijke rol binnen het hoger beroepsonderwijs. Ze weet dus voor welke uitdagingen hogescholen staan op het gebied van human resources en organisatieontwikkeling. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de dienst de komende tijd in goede handen is bij Antoinette. We wensen haar veel succes en werkplezier.’

Auteur: Sander Peters 

*Dit is de nieuwe naam van de Dienst P&O.

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.