Arian Steenbruggen nieuw lid college van bestuur Fontys

FOR SOCIETY

Dr. Arian Steenbruggen (53) is benoemd als nieuw lid van het college van bestuur van Fontys Hogescholen. Steenbruggen, die de plaats inneemt van interim-bestuurder Frans Möhring, is nu nog directeur van het domein Exacte- en Natuurwetenschappen en lid van het directieteam van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ze zal per 22 augustus beginnen bij Fontys.

Arian Steenbruggen beschikt over ruime ervaring met leidinggeven aan verandertrajecten binnen kennisorganisaties en heeft een groot netwerk binnen onderzoekend Nederland. Eerder was ze onder andere Hoofd Onderzoek bij een faculteit van de Universiteit Utrecht, lid van het directieteam van de Environmental Science Groep (ESG) van Wageningen University & Research (WUR) en sinds 2016 is ze als directeur verbonden aan de NWO.

Ambities en uitdaging
Steenbruggen kijkt ernaar uit om bij Fontys aan de slag te gaan. “Toen ik hoorde van deze functie, werd ik direct enthousiast. Onderwijs en onderzoek zijn mijn passie, daarmee heb ik mij in verschillende functies steeds beziggehouden en dat is natuurlijk waar het bij Fontys om draait. Het besturen van een organisatie van de breedte en omvang van Fontys zie ik als een hele mooie uitdaging en ook de sector hoger beroepsonderwijs spreekt mij zeer aan. Het hbo speelt enerzijds een cruciale rol bij het oplossen van grote maatschappelijke vraagstukken, anderzijds gaat het juist over de talentontwikkeling van individuen, die steeds meer hun eigen opleidingsroute willen kiezen. Ik denk met mijn ervaring een bijdrage te kunnen leveren aan het verder brengen van het onderwijs, het praktijkgericht onderzoek binnen Fontys en de andere ambities die Fontys heeft. Ik kijk er dan ook naar uit om te starten en met iedereen kennis te maken.”

Mooie aanvulling
Ook de raad van toezicht (rvt), het college van bestuur, en de centrale medezeggenschapsraad van Fontys zijn verheugd met de aanstelling van Steenbruggen. “Met Arian denken we een mooie aanvulling te hebben op de reeds aanwezige kennis en expertise binnen het college van bestuur. Ook zijn we ervan overtuigd dat Arian ons kan helpen om verder vorm te geven aan het onderwijs en de onderzoeksorganisatie binnen Fontys als ook de transitie waarin we ons bevinden om vanuit een decentrale besturing te komen tot meer gezamenlijkheid”, aldus rvt-voorzitter Marc Hendrikse.

Arian Steenbruggen woont in Houten, heeft een partner en twee kinderen. Ze rondde in 1994 de studie Geochemie af aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan dezelfde universiteit en faculteit in 1999, op een onderzoek in de Geochemical Engineering.

Tekst: Jessie Rutten

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.