Artificial intelligence inzetten voor business?

FOR SOCIETY

De doos van Pandora is open, en artificial intelligence (AI) is overal nu een hot item. Vooral het bedrijfsleven wil volop aan de slag met de nieuwe technologie. Althans, nieuw… het bestaat al langer, maar we zien nu nieuwe kansen, maar ook risico’s. Daarover spreekt Erdinç Saçan in de tiende aflevering van AI Garage, dé podcast over AI.

Pleisters 
Marc van Meel is in deze aflevering de gast. Marc is een AI ethicus en Manager Trustworthy AI bij KPMG. Marc denkt én schrijft veel over de impact van AI, want hoe kun je dat nu inzetten op een manier die betrouwbaar en veilig is, maar ook winstgevend of ten minste van meerwaarde voor je bedrijfsvoering? Daarvoor moeten we verder kijken naar de manier waarop we technologie inzetten als middel. Wat is het onderliggende probleem of doel? En is AI daar het antwoord op?  We moeten ervoor waken dat we AI namelijk inzetten als een pleister, zonder te kijken naar de wond. Dat vergelijkt Marc met meditatie voor stress; meditatie kan je wel tijdelijk rust geven, maar is geen antwoord op je stressuitdaging.

Hulp bij AI 
Vanuit zijn rol helpt Marc bedrijven om te starten met AI. Welke vraagtekens zijn er? Helpt het je bedrijf echt vooruit? Erdinç spreekt met Marc over de vragen die daar vervolgens bij komen kijken, de uitdagingen die je hebt bij het bewaken van de veiligheid en het inschatten van risico’s.  Want als er één ding duidelijk is geworden, dan is het wel het grote risico dat gepaard kan gaan met algoritmes inzetten om je werk te doen.  

Meer weten? Luister vooral naar de nieuwste aflevering van AI Garage! 

De podcast AI Garage is een initiatief van Fontys ICT, het lectoraat AI & Big Data en het Kenniscentrum Applied AI for Society. Erdinç Saçan is de vaste host.

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.