Bekendmaking genomineerden Jacques de Leeuw Prijs 2023

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

De grondlegger van de Jacques de Leeuw Prijs, de prijs die sinds 2002 jaarlijks wordt uitgereikt aan de twee meest getalenteerde afstudeerders van Fontys Hogeschool voor de Kunsten, is in 2021 overleden, maar zijn naam leeft voort in deze unieke prijs die de doorontwikkeling van getalenteerde jonge makers mogelijk maakt en een investering is in de carrière van net afgestudeerde kunstenaars en kunstvakdocenten. 

Op 12 april presenteerden de elf genomineerde studenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten zich aan de vakjury. Hiermee is de editie 2023 begonnen die op 29 juni eindigt met de prijsuitreiking; twee studenten winnen dan een geldbedrag van 10.000 euro.

De genomineerden van de educatie opleidingen zijn:

Annefloor Imhoff (Docent Dans)Nigel Gerritsen (Docent Theater)Lieke Mangindaan (Docent Beeldende Kunst en Vormgeving)Sara Nijsten (Docent Muziek)

Vanuit de opleidingen Performing & Design zijn de volgende studenten genomineerd:

Myrthe Driesenaar (Rockacademie)Nathan Glaister (Circus and Performance Art)Isis Peene (Art, Communication and Design)Paloma Lazaro Arteaga (Music and Performing Arts)Nora Ni Anluain Fay & Sorcha Murphy (Dance )Arnout Bultje (Muziektheater)

Vanaf het moment dat studenten genomineerd worden gaan ze een heel traject in tot aan de uitreiking. Zo krijgen ze presentatietrainingen, hebben ze interviews met de vakjury, komen ze meer en meer in contact met het werkveld en werken ze met elkaar aan een performance die te zien is tijdens de prijsuitreiking op 29 juni in Schouwburg Tilburg;  deze uitreiking is voor iedereen gratis toegankelijk en tickets voor deze avond reserveer je via FHK Agenda.nl 

Meer info? Mail naar FHKmenc@fontys.nl

Foto: Lindy Baak
Geplaatst door Marielle Hulshoff
 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.