Bezoek Innovation Insights op donderdag 19 januari

FOR SOCIETY

Fontys ICT-studenten leren in de praktijk door toegepast onderzoek te verrichten. Dat doen ze voor en met bedrijfspartners, wat betekent dat ze in de praktijk leren en hun kennis toepassen. Elk halfjaar laten ze hun resultaten zien tijdens het Innovation Insights event. De eerste editie van 2023 vindt plaats op 19 januari om 14.00 uur in het Fontys ICT InnovationLab op Strijp-T.  

Jury
Studenten werken samen met diverse werkveldpartners, welke zich verenigd hebben als SPARC (Sharing Platform for Applied Research Co-operation). Deze partners hebben de handen ineen geslagen met onderzoeker-docenten om talent op te leiden en een nieuwe manier van leren en samenwerken binnen het werkveld op te zetten. Daarom is er ook een vertegenwoordiging van beide kanten in de jury, die het beste studentproject zal belonen met een prijs. In de jury zitten SPARC bestuursvoorzitter Martin Hundepool (Atos), secretaris/CIO Martin van Veghel (Sligro Food Group) en penningmeester Johan van den Heuvel (ionbond), naast Bart van Gennip, docent-onderzoeker en programmamanger Research & Innovation in het Fontys ICT InnovationLab. Daarnaast zal Monique Esselbrugge, Wethouder Onderwijs, Mobiliteit, Binnenstad en Design district plaatsnemen in de jury. 

Toegepast onderzoek en zelflerende professionals
In het Fontys ICT InnovationLab komt werkveld, onderzoek en onderwijs samen. Dit zorgt voor een kruisbestuiving en versnelling van innovatie op het vlak van ICT door vraag, aanbod en talent bij elkaar te brengen in een hybride leeromgeving. De ICT-professional van morgen moet namelijk meer dan ooit zelflerend zijn en in staat zijn om mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen en wensen. Door te werken aan onderzoeksopdrachten, ontwikkelen zij de vaardigheden om als junior-professional het werkveld in te stappen. 

Innovation  Insight is publiek toegankelijk. Registratie is wel gewenst en kan via deze link. Het event vindt plaats in het Fontys ICT InnovationLab op Strijp-T (Achtseweg Zuid 151C) van 14.00-16.00 uur.

Auteur: Guido Segers

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.