Brede minor Health Innovation start in februari

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Wat krijg je als je het beste uit vier bestaande minoren samenvoegt? Een nieuwe brede minor genaamd: Health Innovation. In februari 2024 gaat hij van start

Fontys Paramedisch en Fontys Mens en Gezondheid slaan de handen in een en gaan werken met één minor: Health Innovation. De minor Health Innovation komt voort uit samenvoeging van vier ‘design’ minoren van Fontys Paramedisch (Anders denken, anders doen, MADE for Allied Healthcare en Zorg in beweging: tijd voor frisse blikken!) en Mens en Gezondheid (Health TEC).

Minor Health Innovation
De minor Health Innovation heeft de focus op innovatie, co-creatie en de ontwikkeling in gezondheidszorg. Studenten ontwerpen, vernieuwen en verbeteren een dienst/product/technologie. In nauwe samenwerking met de beroepspraktijk wordt op basis van een praktijkstuk het onderwijs vorm gegeven. Daarbij staan de gebruikers centraal in een echte praktijksetting. Hierdoor willen we als instituten direct impact (for Society) maken en aansluiten bij de lectoraatsthema’s van beide instituten.
De minor is opgebouwd volgens de principes van Design Based Learning (DBL), leren door te doen: experimenteren, reflecteren, en bijstellen. De ideale methode voor het vinden van oplossingen voor complexe problemen, het creëren van waardevolle nieuwe ideeën, producten of diensten en het organiseren van de implementatie ervan.

Het onderwijs in de minor wordt in twee talen aangeboden: Nederlands en Engels. Dit geeft meteen ook voeding aan de thema’s internationalisering en inclusiviteit. Door de flexibele opzet van het onderwijs en de formatieve manier van toetsing kunnen we makkelijk inspelen op de beroepscontext waarbinnen we ons onderwijs en onderzoek met elkaar vervlechten.
Health Innovation biedt de mogelijkheid aan studenten om zich te verdiepen in specifieke aandachts- en zwaartepunten, bijvoorbeeld op product en/of servicedesign, organisatiemanagement en implementatiekunde. Op dit moment is de minor alleen nog voltijd te volgen. De ambitie is om het aanbod verder door te ontwikkelen naar duaal/deeltijd en waar mogelijk voor de professionele markt open te stellen.

Meer informatie
Nieuwsgierig naar de minor, de opbouw en wanneer er online voorlichting staat gepland? Klik hier voor de Nederlandse webpagina en hier voor de Engelse webpagina voor meer informatie
Contactpersoon van de minor: Stan Ockers.
 
Auteur: Ilse Willemsen

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.