Career Jumpstart genomineerd voor Bridge of Fame Award 2022

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Recent vond de verkiezing voor de Bridge of Fame Award 2022 plaats, een initiatief van Expertisecentrum Inclusief Onderwijs (ECIO), Berenschot en de Nederlandsche Bank. De drie genomineerden, waaronder Fontys initiatief Career Jumpstart, zijn best practices op het gebied van een soepele overgang naar de arbeidsmarkt voor studenten met een ondersteuningsbehoefte.  Afgelopen donderdag werd bekend dat de winst – en een geldbedrag van € 3333,33 ter besteding aan het vervolg van het project – ging naar project Werklab van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen in samenwerking met ROC Nijmegen, Radboud Universiteit, Werkbedrijf Rijk van Nijmegen en UWV Werkbedrijf.  Alhoewel Career Jumpstart dus net naast de winst greep, is er reden genoeg om dit Fontys initiatief in het zonnetje te zetten. 

Career Jumpstart 
Vaak hebben afgestudeerden met een functiebeperking moeite om een baan te vinden die past bij hun talenten en kwaliteiten. Daarom is er Career Jumpstart, een loopbaancentrum dat afgestudeerden van Fontys Hogeschool ICT en van enkele faculteiten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) begeleidt naar een passende werkplek, onder andere door persoonlijke (job)coaching en trainingen gericht op het vinden van werk. Volgens projectleider Marlou Heskes draagt Career Jumpstart bij aan duurzame participatie en het werk geluk van zowel studenten als werknemers bij Fontys. “Als docenten willen we ook niet opleiden tot werkloosheid” voegt ze daaraan toe. Daarnaast levert het ook voor bedrijven veel op. Een inclusief personeelsbestand draagt namelijk bij aan de creativiteit, mate van innovatie en de productiviteit op de werkvloer.   

Meer weten
Je kunt een van deze eerder verschenen artikelen terug lezen: 

Fontys begeleidt studenten met ondersteuningsbehoefte naar passend werk;Career Jumpstart voor afgestudeerden met een beperking;Fontys begeleidt afgestudeerden Fontys Hogeschool ICT.

Met vragen of voor meer informatie mail naar career-jumpstart@fontys.nl of neem direct contact op met Manon Krabbenborg (08850 73025) of Marlou Heskes (06 12678738). 

Auteurs: Birgit Grun en Zoë Verwers

Meer nieuws

Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project
Lectorale Rede – Groot verschil door klein te doen
Studenten realiseren weggeefkast op basisschool ’t Karregat in Tongelre

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.