Clemens de Waal interim-directeur Fontys Vastgoed & Facilities (voorheen dienst H&F)

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Het college van bestuur van Fontys heeft Clemens de Waal benoemd tot interim-directeur van Fontys Vastgoed & Facilities (V&F, voorheen: dienst H&F). Hij volgt daarmee Dennis Cruyen op die Fontys per 1 januari 2024 verliet. Afgesproken is dat Clemens de Waal de dienst zal leiden totdat de vacature definitief ingevuld is.  

Clemens zal zijn werkzaamheden zo snel mogelijk starten als directeur. Daarnaast blijft hij nog een paar maanden betrokken bij het Lingecollege waar hij interim-directeur ondersteunende diensten is. Clemens is een ervaren interim-directeur met huisvesting, facilitaire zaken en bedrijfsvoering als rode draad. Hij was de voorbije jaren onder meer directeur bedrijfsvoering bij de Universiteit Twente, de Politieacademie en ROC Leiden, en daarnaast ook lid van het college van bestuur van de Universiteit voor Humanistiek.

‘Het vervullen van deze vacante positie bij Fontys V&F is een mooie uitdaging die op mijn pad komt’, aldus Clemens. ‘Fontys heeft een grote vastgoedportefeuille en heeft een ambitieuze huisvestingsagenda. Ik kijk er naar uit om vanuit mijn ruime ervaring op het vlak van bedrijfsvoering, huisvesting en facilitaire zaken én binnen onderwijsinstellingen daaraan bij te dragen en de dienst te leiden totdat de vacature definitief ingevuld is.’ 

Het college van bestuur is blij dat er op korte termijn een ervaren interim-directeur is gevonden voor Fontys V&F. ‘Clemens heeft niet alleen veel expertise’, licht cvb-lid Frans Möhring toe, ‘maar heeft als directeur veel oog voor het primaire proces, geeft vertrouwen, luistert goed naar geluiden uit de organisatie, en is verbindend en stimulerend naar anderen toe. Dat geeft ons veel vertrouwen dat de dienst de komende tijd in goede handen is bij Clemens. Vanzelfsprekend wensen we hem een warm welkom en een goede interim-periode bij Fontys toe.’  

Auteur: Sander Peters

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.