College B en W Venlo bezoekt Fontys Hogeschool in Venlo

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Dinsdag 28 mei verwelkomde het college van bestuur van Fontys het college van B&W van de gemeente Venlo op de Fontys Venlo campus voor een inspirerend werkbezoek.

Tijdens dit werkbezoek hebben de directie en MT’s van Fontys Venlo een presentatie gegeven over de centrale maatschappelijke rol die Fontys Venlo speelt in en voor de regio Noord- en Midden-Limburg. Samen met regionale partners streeft Fontys we ernaar kennis en talent te ontwikkelen in een internationale en inclusieve omgeving die aansluit bij de ambities en beroepsprofielen van de regio.

De presentatie werd versterkt door praktijkvoorbeelden, gepresenteerd door studenten, docenten en onderzoekers. Deze projecten laten zien hoe Fontys opleidt met een multidisciplinaire aanpak: studenten, docenten en onderzoekers van verschillende opleidingen die samen met het werkveld werken aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. 

Voorzitter van het college van bestuur Joep Houterman neemt het gezelschap mee in het toekomstperspectief van de campus. ‘Fontys investeert in onze campus Venlo. Dit doen we in de volle overtuiging dat we de regio meerwaarde bieden. Samen met gemeente Venlo werken we aan het boeien en binden van het talent aan deze regio.’

Burgemeester Scholten van Venlo vult nog aan: ‘Het behoud en versterken van het onderwijs is van belang voor onze gemeente. Gemeente Venlo en Fontys versterken en helpen elkaar om het talent aan onze regio te binden’. 

auteur: Anke Franssen/Sander Peters 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.