Congres Grip op Geluid

FOR SOCIETY

Docentonderzoeker Fontys Paramedisch Saskia Tuinder presenteert op dinsdag 4 juni namens Fontys Hogeschool haar bevindingen en aanbevelingen van het onderzoek Grip op Geluid.  Het onderzoek is gericht op akoestiek in sportzalen, geluidveiligheidsnormen, gezondheidsklachten, gehoorschade, voorlichting en slimme wearables.

Bijna een miljoen mensen worden tijdens hun werk blootgesteld aan schadelijk geluid. Dat kan bijvoorbeeld leiden tot een piep in je oor, overgevoeligheid voor geluid of gehoorverlies. Soms komt dat door een harde knal, maar veel vaker ontstaat gehoorschade geleidelijk. De verontrustende resultaten van het onderzoek lichtte Saskia Tuinder al eerder toe in een item van het KRO-NCRV programma Pointer, waarover inmiddels Kamervragen zijn gesteld. 

Congres Grip op Geluid – dinsdag 4 juni
Het congres Grip op Geluid richt zich op beleidsmakers, schoolbesturen, gemeenten, onderzoekers, vakleerkrachten bewegingsonderwijs en andere geïnteresseerden die impact willen maken met dit relevante en actuele onderwerp. 

Het belooft een inspirerende dag te worden, waarin niet alleen de onderzoeksresultaten worden gepresenteerd, maar ook diverse workshops worden aangeboden. De workshops variëren van sportieve tot informatieve workshops; over het gebruik van wearables, didactiek in de les, gehoorbescherming, mogelijkheden van akoestische aanpassingen en rollen en verantwoordelijkheden in sportbeleid. De ochtend wordt afgesloten met een gezamenlijke lunch en de mogelijkheid om lekker te sporten in de bijzondere sportfaciliteiten van Younity Utrecht

Meld je aan en en vergeet niet je sportkleding mee te nemen!

Grip op Geluid is gesubsidieerd door Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA en is een samenwerking van:
Fontys ICT I Fontys Sport en Bewegen I Hogeschool Rotterdam I KVLO I VeiligheidNL I Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport I Odin Wenting I Level Acoustics & Vibration (Eindhoven, NL) I Sorama

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.