Congres Versterk de student op 17 november

FOR SOCIETY

In onze constant bewegende samenleving worden vaardigheden als zelfregie, autonomie en wendbaarheid steeds belangrijker. Onze studenten en scholieren hebben deze vaardigheden nodig om de juiste keuzes te maken op de juiste momenten, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen als mens en als beroepsprofessional. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar hoe kunnen wij hen hiermee helpen?

Die vraag staat centraal tijdens het congres Versterk de student op vrijdag 17 november van 9:00 tot 15:00 in de LocHal in Tilburg. Zie jij ook het als een maatschappelijke uitdaging om studenten of scholieren te begeleiden in dit vormingsproces? Kom dan naar het congres en denk en doe mee! Er is ruimte voor maximaal 150 deelnemers, dus meld je snel aan als je erbij wilt zijn. Zowel Fontyscollega’s als externe onderwijsprofessionals uit het vo, mbo, hbo en wo zijn van harte welkom.

Inspirerende keynote door lector Evelyne Meens
Na de opening gaan we meteen van start met een bijzondere keynote waarin we kennismaken met het nieuwste lectoraat van Fontys, Leren Floreren. Kersverse lector Evelyne Meens licht toe waarom aandacht voor levensvaardigheden in het onderwijs zo belangrijk is. Ook wordt in de keynote duidelijk hoe het lectoraat met een positief psychologische en inclusieve blik via twee routes gaat bijdragen aan het leren floreren van studenten.  

Verdiepen in workshops
Na de inspirerende keynote ga je aan de slag in twee door jou gekozen workshops, waarin je je samen met onderwijscollega’s de diepte in duikt. Er zijn onder andere workshops over de weg naar floreren, waarin je aan de slag gaat met wat je kunt doen om (meer) te floreren; de theorie én de praktijk van leren kiezen en hoe je studenten hierin begeleidt; en de psychologie achter boksen en hoe dit ingezet kan worden in coaching. Er worden meer dan 10 workshops aangeboden, dus er zal altijd iets zijn dat aansluit bij jouw interesses (meer info wordt hier gepubliceerd).

Jouw kennis en ervaring delen?
Als je zelf een interessante ervaring of relevant (kennis)product wil delen tijdens dit congres, laat het dan weten! De workshops zijn bijna rond, maar ook in het explore café is er ruimte voor het delen van jouw inzichten. We denken graag met je mee! Dit congres is dé gelegenheid om elkaar te inspireren op het gebied van levensvaardigheden in het onderwijs.

Auteur: Zoë Verwers

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.