Cursus Netwerken – Samen kom je verder

FOR SOCIETY

“Interactief bezig zijn, bewustwording creëren, samenbrengen van mensen, praktijkervaring op doen en bouwen aan relaties.” Dat is hoe cursisten de cursus ‘Netwerken – Samen kom je verder’ omschrijven. Sjuul, Jeanine en Pascale rondden deze maand de training af en blikken samen met ons terug op hun opgedane ervaring. 

Sjuul de Laat, student Fontys HRM, vertelt dat hij niet lang hoefde te twijfelen om deel te nemen aan deze cursus: “Ik besteed veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling, dus deze training is een mooie toevoeging aan mijn toekomst als professional.” Door de afgewogen balans tussen Fontys tudent, Fontys edewerker en externen, krijgen alle drie deze groepen de kans om ‘samen verder te komen’. Zo creëert iedere externe professional die zich aanmeldt voor de cursus, een plek voor een Fontysstudent zoals Sjuul.   

De juiste mensen aan elkaar koppelen
Jeanine van Geest, consultant bij Fontys deelt haar drijfveer om deel te nemen aan de cursus: “Bij het praktijkgericht onderzoek wat we hier binnen Fontys doen, zijn partijen nodig uit het werkveld, het onderwijs en de overheid. Binnen mijn rol koppel ik de juiste mensen aan elkaar om maatschappelijke vraagstukken op te lossen, hierbij helpen de waardevolle inzichten van de trainers.” 

Netwerk skills spiegelen
Pascale Meulendijks, secretaris van de regionale examencommissie bij YUVERTA, neemt als externe deel aan de cursus en hoopte te ontdekken waar haar kansen op het gebied van netwerken liggen. Daarnaast wilde ze haar netwerkskills spiegelen om te zien hoe zij over komt tijdens een dergelijke dialoog: “Ik heb de antwoorden op mijn vragen gekregen tijdens de sessies, deze heb ik vooral te danken aan de prettige dynamiek tussen de twee trainers.” 

Doen in plaats van luisteren
Sjuul raadt de cursus van harte aan: “De trainers dagen je uit om op een interactieve manier bezig te zijn met het netwerken. Je wordt uitgedaagd om te gaan doen, in plaats van enkel theorie tot je te nemen.”

Bij jezelf blijven
Op de vraag ‘Wat is de belangrijkste vaardigheid die je opgedaan hebt tijdens de cursus?’ komt Jeanine met de volgende tip: “Het belangrijkste dat ik geleerd heb tijdens de cursus klinkt heel eenvoudig en eigenlijk is het dat ook: Blijf altijd bij jezelf. Hiermee bedoel ik: Open niet hoogdravend of met standaard zinnetjes een gesprek, maar blijf bij wie jij als persoon bent.” Jeanine heeft direct na de cursus deze tactiek toegepast en dat mondde uit in leuke gesprekken. “Na de natuurlijke openingszin ging ik een inhoudelijk gesprek aan en daarna merkte ik dat er ook ruimte was voor persoonlijkere onderwerpen. Wanneer ik in het vervolg deze persoon tegenkom, weet ik zeker dat dankzij deze techniek het gesprek weer als vanzelf ontstaat.”

Wil jij ook je netwerkvaardigheden verbeteren? 
In november staat de cursus ‘Netwerken – Samen kom je verder’ weer op het programma. Wil jij ook je professionele netwerkvaardigheden verbeteren? Wacht dan niet langer en verzeker jezelf vandaag nog van een plek in de volgende sessie. Meer informatie en/ of aanmelden: Cursus Netwerken – Samen kom je verder | Fontys.

Auteur: Amber Brouns

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.