Dag van de Leraar is een bedankje aan alle leraren

FOR SOCIETY

Het is 5 oktober: de Dag van de Leraar! Een dag waarop iedereen die voor de klas staat in het zonnetje wordt gezet. Voor Fontys is deze dag een reden om met een oud-leerling  Mariska de leraar die ooit voor haar het verschil maakte te bedanken.

Iedereen herinnert zich nog wel die ene leraar die er was op het moment dat het even wat minder ging of die je heeft geïnspireerd om het beste uit jezelf te halen. Als leraar draag je elke dag bij aan de ontwikkeling van mensen, ook op persoonlijk vlak.  je maakt echt impact op de levens van jonge mensen. Filmmaker Wout ging met oud-leerling Mariska èn een Limburgse vlaai naar Roermond om haar bijzondere leraar van vroeger te bedanken. Mariska had het thuis niet altijd even makkelijk en vond in meneer de Boer iemand die altijd bereid was te luisteren en die als het nodig was ook wel eens voor haar opkwam. Voor hem was dat heel gewoon, voor haar van onschatbare waarde.

De Dag van de Leraar wordt in vele landen wereldwijd gevierd.  En terecht, want het is een van de mooiste beroepen ter wereld. Voor Fontys is het, als grootste lerarenopleider van Zuid-Nederland, belangrijk om aandacht te besteden aan de Dag van de Leraar. Dat doen we elk jaar met een bedankfilmpje, maar Fontys is ook volop bezig met de toekomst van het vak van leraar. Want er is wel een groot lerarentekort. Niet voor niets zijn de educatieve opleidingen van Fontys de route naar meer flexibele en dus meer toekomstbestendige lerarenopleidingen ingeslagen. Joep Houterman, voorzitter college van bestuur, zei daar onlangs het volgende over: Als we blijven doen wat we deden, leveren we een te kleine bijdrage aan de uitdagingen waarmee de lerarenopleidingen te maken krijgen. Denk aan het lerarentekort, maar ook de hoge uitval. Daar hebben we echt een eigen verantwoordelijkheid. Door het ontwikkelen en werken met leeruitkomsten waardoor we meer flexibele leerroutes aan kunnen bieden, nemen we onze verantwoordelijkheid.’

Bekijk het bedankfilmpje van Mariska en eerdere bedankfilmpjes hier 

Auteur: Linda Koster

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.