Dana Feringa en Joost Welten veroveren ZonMw-prijs

FOR SOCIETY

Dana Feringa, Associate-Lector bij het Centre of Expertise Inclusive Society en Joost Welten, docent jeugd, veroveren ZonMw-prijs samen met het team van het ZonMw-project “Samen de handen in één voor multiprobleem”.

Op 21 september 2023 hebben Dana Feringa en Joost Welten, samen met het team van het ZonMw-project “Samen de handen in één voor multiprobleem,” een ZonMw-parel in ontvangst genomen. Het project, gericht op gezinnen met meervoudige en complexe problemen (GMCP), is beloond vanwege de doeltreffende aanpak en de waardevolle resultaten voor professionals in het werkveld. De sleutel tot hun succes lag in het gebruik van diverse onderzoeksmethoden zoals een scoping review, de Delphi-methode en de design-thinking methode.

Samenwerking
Daarnaast is er veel samengewerkt met diverse groepen. Zo werkten de lectoraten Design Driven Innovation & Serious Gaming en Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn mee aan het project, en werden ook verschillende hogescholen betrokken. Samen met jongeren, ouders/verzorgers, studenten, docenten, praktijkprofessionals en onderzoekers werd ervoor gezorgd dat de juiste kennis naar de juiste onderwijsvormen werd vertaald.

Deze aanpak heeft geleid tot onderwijsvormen die perfect passen bij de behoeften van studenten, met materialen zoals werkkaarten, kennisclips, een Serious Gaming Intervention en een implementatie roadmap. Hiermee worden (toekomstige) professionals met essentiële vaardigheden uitgerust om effectief te werken met GMCP-gezinnen. Door bewustwording en reflectie begrijpen ze beter waarom ze bepaalde keuzes maken, waardoor ze klaar zijn om cliënten optimaal te ondersteunen.

Meer informatie
Neem een kijkje op de parelpagina.

Auteur: Lisa van Roosmale

 

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.