De collectieve kant van sociale veerkracht

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

In een tijd van individualisering de nadruk leggen op het collectief: het is de schone uitdaging van Maja Ročak en Mariël van Pelt, duo-lectoren bij het lectoraat Sociale Veerkracht van Fontys.

Na jaren van aandacht voor het individu proberen Fontys-lectoren Maja Ročak en Mariël van Pelt de collectieve kant van sociale veerkracht weer in de Social Work-opleiding te krijgen. Dat vraagt om manoeuvres in spanningsvelden – zoals bijna alles in het sociaal werk, vertellen ze. “Wikken en wegen is geen brevet van onvermogen, het is de kern van ons vakgebied.” “Dat betekent dat we praktijkgericht onderzoek doen naar sociale vraagstukken in de regio van onze hogeschool en het handelen van sociaal professionals daarbij”.  “We zien het als een van onze belangrijkste doelen om de kennis uit het onderzoek te laten landen in het onderwijs. Daarom is het fijn dat we nauw betrokken zijn bij de opleiding”, aldus Ročak en Van Pelt.

Lees het volledige artikel over het wikken en wegen tussen individualisering en het collectief binnen het sociale domein op ScienceGuide. 

 

Door: Monique van Laar

 

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.