Docent Anton van Opstal koninklijk onderscheiden

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Vanochtend is Anton van Opstal benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding werd hem, namens de Koning, uitgereikt door burgemeester Depla. Anton van Opstal is docent en coördinator van het afstudeertraject bij de opleiding Accountancy van Fontys Economie en Communicatie.

De onderscheiding werd Anton toegekend voor een reeks aan vrijwilligersactiviteiten die hij verricht (heeft) – bij verschillende organisaties-  en waarvan wij er hier enkele noemen: voetbalvereniging UVV en atletiekvereniging Sprint, Stichting Vrienden van Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak, de Oranjevereniging in Ulvenhout, de organisatie van dodenherdenking maar ook de jaarlijkse Oktoberfesten, de Sinterklaasintocht, de organisatie van Carnaval en zijn activiteiten voor de stichting Pekhoeve. Zijn motto is “we doen het als team, samen maken we er iets moois van”.
Anton zegt niet snel nee zegt of het moet zijn dat het niet past in het rijtje van wat het meest belangrijk is in zijn leven: eerst zijn gezin, dan zijn werk en dan de rest. Anton heeft het vrijwilligerswerk hoog in het vaandel staan. Met het werven van nieuwe vrijwilligers is hij altijd bezig en is daar ook zeer bedreven in geworden.

Binnen Fontys is Anton een van de drijvende krachten van de opleiding Accountancy waar hij met zijn jarenlange expertise al veel studenten en ook collega’s heeft zien komen en gaan. Ook hier staat hij altijd klaar om zijn collega’s te ondersteunen bij vragen of een stapje extra voor hen te zetten.

Anton was verrast maar ook weer niet echt want toen hij vanochtend op zijn vrije dag ‘gesommeerd’ werd nette kleren aan te doen en zijn familie een ander “werkpatroon” vertoonde, had hij wel een vermoeden.  
Wij feliciteren Anton van harte met de verdiende koninklijke onderscheiding.

Auteur: Jessy Kouwenberg

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Een boost voor een leven lang ontwikkelen (LLO)
Insecten eten als duurzaam alternatief?

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.