Duurzaam doorpakken in het onderwijs en onderzoek

FOR SOCIETY

Op 6, 8 en 9 december organiseert Fontys het duurzaamheidsevent ‘Duurzaam doorpakken in het onderwijs en onderzoek’. Voor wie? De Fontys community: studenten, docenten, medewerkers en management. 

Waarom?

Met elkaar staan we voor grote duurzame uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, gezondheid en armoede (de SDG’s). Ook bij Fontys pakken we op allerlei manieren duurzaam door. Elke dag weer, stapje voor stapje. En jij? Ben jij al toekomstbestendig? Wil jij met Fontys samen duurzaam aanpakken en doorpakken in onderwijs- en onderzoeksactiviteiten? Kom naar het duurzaamheidsevent. Op dit event laten we je zien hoe we dit doen en hoe jij mee kunt doen. Want de toekomst begint nu!

Kennis en inspiratie

Op het duurzaamheidsevent delen we live inspirerende aanstekelijke voorbeelden van duurzaamheid in het onderwijs en onderzoek. We komen naar je toe met verhalen, best practices, workshops en shows. Vol inspiratie en goede voorbeelden die al bestaan bij Fontys. Tijdens het event zetten we je aan het denken over duurzaamheid en circulariteit binnen jouw opleiding en vakgebied, maar zijn we ook zeer benieuwd naar jouw bijdrage. Wat vind jij eigenlijk belangrijk richting je toekomst en die van Fontys als het gaat om sociale en/of ecologische duurzaamheid? Denk mee, bepaal mee, jouw mening en handelen doet er toe!

Dit is meteen ook dé kans om input te geven voor de nieuwe Fontys Duurzaamheidsagenda 2024- 2030. Een agenda die zich niet alleen richt op het verduurzamen van onze bedrijfsvoering, maar ook op de integratie van duurzaamheid in onze onderwijsactiviteiten en onderzoek.

Locaties

6 december       Tilburg (locatie: Factorium, Hogeschool voor de Kunsten)
8 december       Venlo (locatie: aula campus Venlo)
9 december       Eindhoven (locatie: aula R5, Rachelsmolen)

Programma       

13.30 – 14.00Inloop en ontvangst14.00 – 14:30Plenaire opening/key note speaker14:30 – 15.30Wereldcafé Duurzaam doorpakken15:30 – 16:30Inspireren en leren door best practices16.30 – 17.00Plenaire afsluiting, opbrengst wereldcafé17.00 – 18.00Borrel en netwerken

Aanmelden en meer info
Doe mee met de toekomst! Duurzaamheidsevent Fontys – Samen werken aan een duurzaam Fontys (fontysforsustainability.nl)

Auteur: Judith Tollig

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.