‘Duurzaam doorpakken’ op Dag van de Duurzaamheid

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Vandaag besteden we aandacht aan De dag van de Duurzaamheid. Met elkaar staan we voor grote duurzame uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, gezondheid en armoede (de SDG’s). In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Ook bij Fontys pakken we op allerlei manieren duurzaam door. Elke dag weer, stapje voor stapje. En jij? Ben jij al toekomstbestendig? En ga jij met Fontys samen duurzaam aanpakken en doorpakken? Speciaal op deze dag laten we je zien hoe we dit doen en hoe jij mee kunt doen. Want de toekomst begint nu.

Duurzame resultaten en verhalen gebundeld in ons duurzaamheidsverslag
Door de hele organisatie heen zien we concrete resultaten: bij huisvesting, facilitaire zaken, bij inkoop, maar ook studenten die met docenten en lectoraten echt impact maken en bezig zijn met de duurzame toekomst.  Op die manier draagt Fontys bij aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving en geven we onze studenten en medewerkers duurzame kennis en vaardigheden mee. In een speciaal boekje blikken we samen met een aantal green ambassadors (docenten, studenten en medewerkers) terug op alles wat we de afgelopen jaren al bereikt hebben.  Met het cvb kijken we vooruit naar de duurzame stip op de horizon, Fontys for Society. Wil je ook geïnspireerd raken? Lees de verhalen hier

Kom naar het duurzaamheidsevent 
De inspirerende aanstekelijke voorbeelden delen we ook graag live met je. Op drie grote Fontys locaties in Tilburg, Eindhoven en Venlo organiseren we op drie middagen in december een speciaal duurzaamheidsevent. Voor iedereen binnen Fontys. Studenten, docenten, ondersteunend personeel.
We komen dus naar je toe. Met verhalen, best practices, inspiratie en goede voorbeelden. Over duurzaamheid en circulariteit in de onderwijsactiviteiten. Tijdens het event zetten we je aan het denken over duurzaamheid en circulariteit binnen jouw opleiding en vakgebied, maar zijn we ook zeer benieuwd naar jouw bijdrage. Wat vind jij eigenlijk belangrijk richting jouw toekomst en die van Fontys als het gaat om sociale en/of ecologische duurzaamheid? Denk mee, bepaal mee, jouw mening en handelen doet er toe!

Geef je hier alvast op voor een van de drie data. We informeren je dan snel over belangrijke zaken, zoals tijd, locatie, programma, etc. En houd onze website www.fontysforsustainability.nl en de Fontys-socials in de gaten.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit is meteen ook dé kans om input te geven voor de nieuwe Fontys Duurzaamheidsagenda 2024- 2030. Een agenda die zich niet alleen richt op het verduurzamen van onze bedrijfsvoering, maar ook op de integratie van duurzaamheid in onze onderwijsactiviteiten en onderzoek. We gaan er samen voor: “Duurzaam doorpakken in het onderwijs.”

En ….er gebeurt bij Fontys nog veel meer. Wil je bij blijven, leren en geïnspireerd raken? Ga dan snel naar ons speciale platform vol met duurzame verhalen. Duurzaam doorpakken begint bij jezelf, binnen je studie en je werk.

Projectgroep verduurzaming onderwijs
Penvoerder duurzaamheidsagenda, Dienst H&F  

 

Auteur: Judith Tollig

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.