Educatieve podcasttips juni 2022

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Eigentijdse leraren
Eigentijdse scholen zoeken eigentijdse leraren. In deze podcast gaat Quinta Kools, lector ‘Wendbare Onderwijsprofessionals’ bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT), in gesprek met Elly Loman, rector van het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Zij praten over rollen, taken en bijzonderheden van het leraarsberoep anno nu.

Beluister de podcast hier

Ouders en school: partners in opvoeding
Ouders en leerkrachten zijn partners in de opvoeding. De gekozen vorm van partnerschap is echter niet voor elke school hetzelfde. Je hoort termen als ouderparticipatie, ouderbetrokkenheid en educatief partnerschap voorbijkomen maar wat betekenen deze termen eigenlijk? En zijn er verschillen? In de podcast ‘Onderwijzer’ gaan pabo-studenten Kevin en Deejay daar naar op zoek.

Beluister de podcast hier

Manier van opleiden
In deze aflevering van FLOTcast een gesprek met Tom Adams over klassenmanagement. Ook wordt gesproken over de manier van opleiden bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT), waarbij stilgestaan wordt bij de autonomie van studenten, de vertaalslag van theorie naar praktijk en het belang van samen opleiden

Beluister de podcast hier

Auteur: Linda Koster

Meer nieuws

College van bestuur: ‘Spannende en dynamische tijd voor Fontys’
Fontys Onderzoekt: KwiLT
Resultaten pilot I AM Talent tool Fontys INTERLOCALITY project

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.