Eerste Edubadges Global Acting uitgereikt

FOR SOCIETY

Een Edubadge is een digitaal certificaat in het hoger onderwijs. Met een Edubadge geven we studenten een bewijs voor extra verworven kennis en vaardigheden in een specifiek studieonderdeel. Na de allereerste informele Edubadge bij Fontys zijn nu ook drie informele badges voor het thema Global Acting uitgereikt voor extra kennis en vaardigheden in een internationale en interculturele context.

De informele Edubadge Global Acting kan worden uitgereikt als de student ervoor kiest om kennis en vaardigheden op het gebied van interculturele communicatie en mondiaal burgerschap te ontwikkelen. Dat kan door deelname aan verschillende activiteiten en projecten als basis voor het bereiken van een hoge culturele competentie en mentaliteit van mondiaal burgerschap. Binnen de opleiding HBO-ICT zijn daarvoor veel mogelijkheden. Voor elk onderdeel is een aantal punten te behalen, in totaal gewaardeerd met een tot drie sterren op de badge. Een extra bevestiging dus voor bijzondere inspanningen in bepaalde semesters.

Drie sterren
Op 7 juli werd bij Fontys Hogeschool ICT aan drie studenten een van de eerste Edubadges Global Acting in Nederland uitgereikt. Stijn Driessens, Maltie Parsoe en Aniek Vos ontvingen de badge, elk met maar liefst drie sterren. Deze studenten toonden aan dat ze tijdens hun studie in meer semesters heel bewust hebben gekozen voor bijvoorbeeld buitenlandstage, minor Global Acting in IT, Internationaal project ICT & Business, Mega project of IDI assessment. Per onderdeel en semester is gekeken naar type activiteit, profiel, leeruitkomsten en key performance wat werd gewaardeerd met een aantal punten voor sterren op de Edubadge. De student kan zo makkelijk competenties laten zien en wat tijdens de studie is bereikt. Een Edubadge is onderscheidend op het cv, kan worden gelinkt aan het LinkedIn profiel en ook extern worden geverifieerd. Interessant voor recruiters en potentiële werkgevers.

Buitenland
De uitreiking van de informele Edubadges Global Acting vond plaats tijdens de Predeparture lunchmeeting, waarbij een groep FHICT studenten werd uitgezwaaid voor een buitenlandverblijf tijdens hun studie komend semester. Dat gaat vaak om de Minor Abroad bij partneruniversiteiten binnen en buiten Europa en ook stage of afstuderen in het buitenland.

Op de foto: Coördinator Internationalising en Projectleider Global Acting Ineke Huyskens met studenten Aniek Vos, Maltie Parsoe en Stijn Driessens met voor dit doel de printversie van de Edubadge Global Acting,

Auteur: Marilyn Bailey

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.