Eerste ervaringen ‘kijkje op de bouw’ positief, nieuwe data beschikbaar

FOR SOCIETY

‘Iedereen die interesse heeft een inkijkje geven in het proces van de nieuwbouw’, dat is het doel van het kijkje op de bouw concept. De eerste twee bezoeken hebben reeds plaatsgevonden. Daar kwamen enorm positieve reacties op terug. We nemen je mee door de ervaring, in de hoop dat het je net over de streep trekt als je twijfelde. Of misschien dacht je ‘dit is niets voor mij, ik heb hier niets te zoeken’.  Niets is minder waar, iedereen is welkom. Aanmelden (voor nieuwe data) kan via deze link of onderaan de pagina.

Vrijdag 4 februari vond het eerste kijkje op de bouw plaats, dat begon in de bouwkeet. Onze bezoekers werden voorzien van de gepaste veiligheidsmiddelen terwijl projectleider Maarten Sars een korte presentatie gaf. Daarin gaf hij meer informatie over hoe de gebouwen gemaakt worden, wat het idee achter ieder gebouw is en welke materialen daar onder andere voor gebruikt worden. Daarna was het tijd om ons midden in het bouwgeweld te begeven. Alsof het zo moest zijn, was het  op een dag vol buien precies op het moment van derondleiding droog. Door de vele regen die er in de voorgaande dagen was gevallen was het bouwterrein wat aan de modderige kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een stevig stel bouwlaarzen aan was het zelfs best leuk om eens flink door de modder te banjeren. Om het terrein begaanbaar te houden voor de vele vrachtwagens en machines werd er op het moment van de rondleiding al wel grind gestort om vastlopende banden te voorkomen. 

Deze eerste rondleiding werd verzorgd door Maarten. Samen met mede-projectleiders Jeroen Doreleijers en Ruud Hol wisselen ze de rondleidingen af. Wat heeft hen bewogen om deze rondleidingen te geven? “Het MT van dienst H&F kwam een tijdje geleden al op de bouw kijken. Hoewel (nieuw)bouwprojecten niet nieuw zijn voor hen, werden ze enthousiast van wat ze zagen. Toen dachten we ’waarom zouden we alleen direct betrokkenen en hooggeplaatste collega’s een kijkje laten nemen?’ Iedereen die geïnteresseerd is, is bij ons welkom. Het moet een campus van iedereen worden, laat dan ook iedereen welkom zijn om gedurende het proces een kijkje te nemen.”

We vroegen student mechatronica Remco hoe hij zijn bezoek aan de bouw heeft ervaren: “Aangezien ik vroeger mijn eerste jaar van de opleiding heb gedaan op de Rachelsmolen in gebouw R1, leek het mij leuk om eens te gaan kijken bij de bouw van het nieuwe gebouw. Naar aanleiding van het Instagram berichtje leek mij dit een leuke mogelijkheid om eens te gaan kijken op de plek waar ik een aantal jaar terug elke week kwam. Daarnaast leek het mij ook heel interessant om van de vakmensen te horen hoe het allemaal werkt in de bouw, een vakgebied waar mega veel techniek in zit.  Hoewel de rondleiding niet lang in beslag nam vond ik het een hele interessante en leuke ervaring. Ik heb veel vragen kunnen stellen en alles van dichtbij kunnen zien. Daarnaast heb ik ook al kunnen zien hoe de bouwtekeningen er allemaal uit zien en hoe het er uit ziet als het af is. Mocht de mogelijkheid er zijn om over een tijdje nog eens langs te gaan dan doe ik dat zeker!

Ook collega van Dienst Marketing & Communicatie Martine Janssen vertelde over haar bezoek: “Via de teams van onze dienst zag ik het bericht met het aanbod van een bezoekje aan de bouw, nét toen ik voor het eerst sinds tijden weer op de Rachelsmolen kwam. De bouw was mentaal “opeens” een stuk verder, dan de vorige keer dat ik het zag. Ondanks dat je weet dat de wereld verder gaat, toch verrassend. De mogelijkheid om op de bouw te kijken, kwam dus op een erg goed moment. Ik vind het leuk om een kijkjes achter schermen te krijgen. Misschien is dat wel begonnen met de bierbrouwerijexcursies en bedrijfsbezoeken toen ik student was. Het was erg interessant om te horen en te zien hoe het terrein met de gebouwen eruit komt te zien. Van buitenaf gezien lijkt het terrein al groot, maar als je op het terrein zelf bent, lijkt het nog veel groter. De projectleiders die ons rondleidden hadden ook leuke achtergrondverhalen over het proces.
Over een paar maanden zou ik graag nog een keer willen gaan kijken, hoe het er dan uitziet.

 

Enthousiast geworden na deze ervaringsverhalen? Aanmelden kan nog steeds via dit formulier. De reeds bekende data zitten zo goed als vol, dus hebben we nieuwe data toegevoegd!

 

 

 

 

 

 

Auteur: Yvette Laros

Meer nieuws

Wordt alumnus Shannon landelijke Ad-ambassadeur?
Samen vooruit: maak kennis met de versterkte directie van Fontys Paramedisch
SPECO en Sportstaff slaan handen ineen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.