Empowerprogramma voor middelbare scholieren en mbo-studenten

FOR SOCIETY

Het kiezen van een passende studie kan lastig zijn. Jaarlijks besluit zo’n 30% van alle eerstejaars Fontysstudenten om te stoppen met de gekozen opleiding. Vaak brengt dat gevoelens van teleurstelling, stress of frustratie met zich mee. Niet weten wat de volgende stap in de (studie)loopbaan is, kan zorgen voor veel onzekerheid. Na het succesvolle Empower TEC, ontwikkelt Fontys Pulsed nu ook een Empowerprogramma voor middelbare scholieren en mbo-studenten. 

In Empower TEC doen studenten zelfkennis op, ontwikkelen TEC-skills (Technology, Entrepreneurship & Creativity) en werken toe naar een nieuwe start door middel van een reeks open-ended challenges. De afgelopen jaren hebben we al veel studenten kunnen helpen bij het maken van een bewuste nieuwe (studie)keuze en ook minister Robbert Dijkgraaf benadrukte tijdens de uitreiking van de Hogeronderwijspremie de waarde van ons programma. De jury was bijzonder enthousiast! 

vo/mbo
Maar de ontwikkelingen gaan door. Want in november zijn we –in co-creatie met diverse middelbare scholen en mbo’s- gestart met de ontwikkeling van Empower vo/mbo waarin we de werkende principes vanuit het bestaande programma naar deze nieuwe doelgroep vertalen. Empower vo/mbo is bedoeld voor middelbare scholieren en mbo-studenten die om wat voor reden dan ook een extra boost kunnen gebruiken om vol zelfvertrouwen en overtuiging aan een hbo-opleiding te beginnen. Maar ook voor leerlingen en studenten die juist géén last hebben van stress en onzekerheid, maar snakken naar extra uitdaging en autonomie in hun leerproces.

Inschrijven
In juni gaan de eerste pilots van start, zodat we na de zomervakantie kunnen verder bouwen aan het programma. Ken jij havisten, vwo-leerlingen of mbo-ers die tot de genoemde doelgroep behoren? Je eigen zoon of dochter wellicht? Je neefje of buurmeisje…? Laat ze dan inschrijven voor één van de challenges of voor het complete pilotprogramma van drie weken. In de flyer (download rechtsboven op deze pagina) lees je er meer over en vind je tevens een inschrijflink. Voor meer informatie s.vandenwildenberg@fontys.nl

Auteur: Pulsed

Meer nieuws

College van bestuur: zorgen om oorlog in Gaza
Toepassen van AI in onderzoeksjournalistiek vraagt afstemming van waarden
Ervaringsdeskundigen opleiden voor ondersteuning bij kanker

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.