Energietransitie: Ruil vliegschaamte in voor hardrijdschaamte

FOR SOCIETY

Om op een goede manier bij te kunnen dragen aan een duurzame, inclusieve en vitale samenleving hebben we ons onderzoek georganiseerd rondom zes maatschappelijke kennisthema’s: de thema’s waarop Fontys écht het verschil kan maken.

Maarten van Andel en Fons Claessen nemen je in een online college in heldere taal mee in de uitdagingen van de energietransitie en komen met concrete bespaartips voor thuis en op het werk.

Wist je al dat in de energietransitie het verduurzamen van energieverbruik veel belangrijker is dan het verduurzamen van energieopwekking? In een online college behandelen Maarten van Andel en Fons Claessen verschillende aspecten van de energietransitie. Zo komt onze omgang met de natuur aan bod, maar ook de circulaire economie, het halveren van het energieverbruik en vooral hoe we daaraan kunnen bijdragen.

Je kunt het college hier bekijken. Dit online college is opgenomen in samenwerking met Omroep Tilburg en wordt daar ook uitgezonden.

Sprekers
De sprekers zijn Maarten van Andel, directeur van Fontys Hogeschool Toegepaste Natuurwetenschappen, auteur en consultant duurzame energieopwekking en Fons Claessen, programmamanager van Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie.

Fontys Onderzoekt
In de hedendaagse wereld ben je nooit uitgeleerd. Een leven lang nieuwsgierig blijven, is dan ook geen keuze meer, maar een must. Fontys is als kennispartner actief in de regio om de professionals van de toekomst op te leiden. We willen onze kennis niet alleen delen met onze studenten, maar ook met jou. In toegankelijke colleges gaan onze docenten, onderzoekers, studenten en lectoren in op actuele ontwikkelingen en thema’s. Dat levert je niet alleen kennis en informatie op, maar ook verrassende inzichten. Lees hier meer over onze colleges.

Auteur: Ingrid Oonincx

Meer nieuws

Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren
Save the Date: lectorale rede Danielle Arets 3 oktober 2024
Fontys Pabo Veghel sluit na 152 jaar haar deuren

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.