Ervaringskennis cruciaal binnen sociaal beleid

FOR SOCIETY

Het lectoraat Sociale Veerkracht organiseert op 14 februari een Society College over sociaal beleid. Politicoloog, schrijver en spreker Tim ’S Jongens neemt het publiek mee in de wereld van het sociale beleid en laat zien hoe goede bedoelingen volledig averechts kunnen uitpakken. Volgens Tim heeft dat te maken met het ontbreken van ervaringskennis binnen beleid. Wat er voor zorgt dat de wereld van de ‘hoopvollen’ en de wereld van de ‘hooplozen’ steeds verder uit elkaar komen te liggen. Tim ’S Jongers is onder andere bekend door zijn boek ‘Beledigende Broccoli’. Tussen goede bedoelingen en de uitwerking van sociaal beleid is een grote kloof ontstaan. Kinderen in een achterstandswijk zouden bijvoorbeeld op school gezonder moeten eten, maar wat als die kinderen zonder ontbijt naar school zijn gekomen? Hij pleit ervoor om ervaringskennis een grote rol te laten spelen in de wereld van het beleid.
Recent maakte Tim een prachtige aflevering van Tegenlicht.

Het Society College is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft, dus zowel docenten, studenten als alumni en werkveldpartners. Meld je hier aan. 

Datum: dinsdag 14 februari
Tijd: 15.30-17.00 uur
Locatie: Fontys Hogeschool, Dominee Theodor Fliednerstraat 2, Eindhoven

 

auteur: Monique van Laar

Meer nieuws

Kenniscentra ‘Toekomst van Leren’ gelanceerd
Studenten ACE zetten Hall of Fame met AI op de kaart
It’s a Match-project brengt Journalistiek en ICT samen

Komt jouw beschikbaarheid niet overeen met die van de opleidingsmanager van je voorkeur. Plan dan evengoed een gesprek in! Elk van de aangegeven personen kan het gesprek met je aangaan.

Wil jij ook impact maken?

Plan dan nu een online kennismakingsgesprek en ontdek jouw carrièremogelijkheden bij Fontys Engineering.